Nikola Trajković promovisan, Radnički počeo pripreme za novu sezonu

Nekadašnji fudbaler, sada trener Nikola Trajković, promovisan je u novog šefa stručnog štaba Radničkog.  Trajkoviću je ovo drugi boravak na Čairu, prvi put bio je pomoćnik Radoslava Bataka, dok će sada imati priliku da samostalno predvodi ekipu.

Dobro znam u koji sam klub došao, jesam radio u inostrasntvu, ali dobro poznajem prilike u našem fudbalu. Dobro znam šta znači ime Radničkog, pogotovo u istorij. Možda je ovo pravi momenat da se okrenemo budućnosti, a ne prošlosti. Ne zato što mislim da prošlost nije bila dobra, mislim da je bila sjajna i da nam daje obavezu više da nastavimo da radimo. Okolnosti u fudbalu su se promenile, mislim da sada realnije treba da sagledamo neke stvari i da se od danas okrećemo samo budućnosti, rekao je novi trener Radničkog Nikola Trajković.

Očekivanja od nove sezone velika su, a drugačije i ne može, bar kada je reč o klubu kakav je Radnički.

Ciljevi uvek moraju da budu veliki. Znam sa kakvim igračima raspolažemo. Imamo kvalitetne igrače, potencijal u napadu veliki, defanzivno bi to moglo da bude mnogo bolje. Imamo analizu prošle sezone, znamo šta je bilo ok, a šta bi moglo bolje. Ja ću svim igračima dati priliku i nadam se da ćemo do polaska na pripreme imati konačnu sliku. Ono što ja želim od prvoga dana jeste to da igračima usadim pobednički mentalitet. Pokušaćemo da igramo brži i ofanzivniji fudbal. Takođe moramo da vratimo povrenje u klub, ukoliko uspe sve ono što želim, vratićmo i publiku na Čair. Moja želja je iskreno da se Radnički bori za Evropu.

Trajković je do sada samostalno predvodio ekipe u inostranstvu, dok će ova sezone biti “vatreno krštenje” u domaćem fudbalu.

Izazov jeste, ali ja se ne plašim, verujem u svoj rad i verujem da će sve biti pozitivno.  Mogao sam da radim u Malmeu, vrhunskom klubu, koji je prvi na tabeli, koji je najtrofejniji skandinavski klub, ali ja ne želim da budem u konfornoj zoni, želim da napravim iskorak. Mnogi su mi pričali da vraćanje u srpski fudbal možda nije prava stvar. Ipak ja sam ovde rođen, ovo je moja zemlja i želim da ovde napravim prve korake.

Fudbalski klub Radnički odlučio se da pripreme odradi u komšiluku, tačnije u Bugarskoj. Ovoga puta one će trajati nešto kraće – deset dana.

Imali smo dosta turbulentnu sezonu. Zato smo se opredelili za novu krv, imamo novog trenera Nikolu Trajkovića koji gaji napadački, brži fudbal. Radićemo u Nišu do 1. jula, imamo sve neohodne uslove da radimo dobro. sve što je šef tražio to je i dobio. Onda se selimo u Bugarsku. Imaćemo tri prijateljske utakmice, protiv Politehnike, Slavije iz Sofije i Akademije Pandev. Po povratku ćemo imati proveru, verovatno na Čairu, to će zavisiti od rasporeda. Do polaska ćemo dovesti još dva-tri dobra pojačanja, videćemo šta će se ukazati na tržištu i šta će tražiti šef, izjavio je sportski direktor kluba Aleksandar Jovanović.

 

Sa novim trenerom došle su i promene u stručnom štabu. Kako je istakao Trajković sa njim je došao trener golmana Igor Pavlović, dok bi uskoro trebao da im se priključi još jedan trener. U stručnom štabu ostaće Vladimir Đorđević, koji će imati važnu ulogu, kao i Đorđe Ćoralić koji je zadužen za kondiciju.

 

 

NOVA I STARA LICA NA ČAIRU

Prvom treningu prisustvovalo je 26 igrača. Nova lica na Čairu su Pavle Ivelja, Vasilije Bakić,  Abusa Jakob,  Milorad Stajić i Luka Frej.

Od igrača iz prošle sezone pripreme su počeli Dimitrije Stevanović, Uroš Kitanović, Filip Frej, Nemanja Jovičić, Simeon Ćirić, Saša Marjanović, Aleksandar Mesarović, Lazar Pavlović,Petar Mićin, Veljko Čarapić, Ognjen Ajdar, Saša Jovanović, Stefan Cvetković, Nemanja Belaković, Aleksa Dušanić, Pavle Bogdanović, Sava Petrov i Matija Petrović.

Prozivci su prisustvovali i Bazile Jamkam, Ismael Maiga i Tjeri Etongu, ali zbog povreda nisu trenirali. Okupljanje su propustili Miljan Škrbić, Andreja Stojanović, Dragan Rosić i Maka Gaku koji će se ekipi pridružiti u ponedeljak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.