Midžor 192 na vrhu lige majstora “igre na petoparcu”

 

U nedelju 5. marta završena je druga sezona Yumis poslovne lige u malom fudbalu. U uzbudljivom finalu do titule je došla ekipa Midžor 192 iz Pirota koja je nakon preokreta rezultatom 3:2 savladala ekipu Niške žandarmerije. Tom utakmicom završena je sezona koja je trajala od novembra prošle godine.

 

Poslovnu ligu u upravo završenoj sezoni činio je 21 klub, ekipe su bile podeljene u dve grupe i igralo se po ligaškom sistemu, svake nedelje jedno kolo, a sve utakmice su odigrane u “Balonu Konstantin” u niškom naselju Bubanj. Nakon ligaškog dela odigran je plej-of, a na kraju su se titulom prvaka okitili Piroćanci, ekipa Midžor 192. Drugoplasirana je bila Niška žandarmerija, a u duelu za treće mesto JKP Doljevac je rezultatom 7:4 slavio protiv JKP Vodovoda.

 

Ova poslovnu ligu činile su fudbalske ekipe svih velikih niških fabrika i javnih preduzeća, a ove sezone priključila se i ekipa pirotskog policijskog sindikata koja je i odnela pobedu. U svojoj premijernoj sezoni liga je imala 12 ekipa i pobdenik je bio tim Idea, a već u drugoj sezoni je broj učesnika skoro udvostručen, a iz organizacije kažu da je interesovanje za učešće ogromno.

 

“Osnovna zamisao celokupnog projekta je da zaposleni u firmama, kompanijama i preduzećima imaju relaksaciju vikendom kroz sport. Nakon premijerne sezone, sam koncept lige izazvao je ogromno interesovanje o čemu najbolje svedoči podadak da je zvanična stranica lige na Fejsbuku imala preko 40 000 pregleda. Kvalitet igre prevazišao je okvire amaterske lige, jer su timovi bili prepuni fudbalskih majstora. Želeo bih da se zahvalim svim ekipama koje su uzele učešće u ligi, a ujedno bih iskoristio priliku da pozovem sve zainteresovane da se pridruže ovom zdravom sportskom projektu. Učinićemo sve da liga postane tradicionalnog karaktera i da postane prepoznatljivi niški brend. Ponosan sam na organizaciju samog takmičenja. Bilo je zadovoljstvo i velika čast ugostiti sve te divne ljude” – izjavio je Stefan Stamenov, organizator takmičenja.

 

Osim takmičarskog karaktera iz organizacije su se potrudili da budu društveno odgovorni, pa je ligi besplatno priključena ekipa SDG Nišava, tim sastavljen od gluvih i nagluvih osoba koji je uspešno iskoristio ovo učešće kao promociju za svoje akcije, a tokom trajanja lige prikupljen je dobrotvorni prilog za lečenje Jelisavete Jovanović, mlade devojke koja boluje od Lajmske bolesti.

 

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Branislav Pešić iz Midžora 192, najbolji strelac sa 34 gola tokom takmičenja je Jovan Đorđević iz JKP Vodovod, a najbolji golman je Boban Mitić iz Niške žandarmerije.

 

Iz organizacije su najavili maksimalno zalaganje da liga postane tradicionalnog karaktera i da se na ovaj način promoviše sport i prave vrednosti.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.