Nastavljena prolećna rasprodaja bodova na Čairu (VIDEO)

U olviru 30. kolau Superlige u Nišu je Radnički dočekao ekipu Napretka. Po hladnom vremenu na stadionu Čair viđena je loša fudbalska predstava puna nervoze i nesportskog naboja, sa malo šansi i bezbroj kartona. Srećniji i spretniji bili su gosti iz Kruševca koji su trijumfovali rezultatom 2:1.

 

Utakmica je počela pomalo nesrećnim penalom u korist Napretka već u 5. mintu. Nakon centaršuta sa dasne strane na ivici šesnasterca lopta u ruku udara Đuričkovića. Penal je sigurno izveo Alen Melunović. I to je bezmalo bilo sve što je viđeno u prvom delu utakmice. Radnički je imao onicijativu, ali nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol gostiju.

 

U drugom delu nakon ulaska Kasalice i Gavrića Radnički je kreuo ofanzivnije, ali je ipak najbolju priliku imao Napredak u 50. minutu. Luka Milunovi’se iznenada našao u situaciji 1 n 1 sa Borivojem Ristićem, ali je golman Nišlija izašao kao pobednik.

 

Kako je Napredak poveo tako je i primi gol iz nesrečnog jedanaesterca. Golman gostiju Ostojić je sapsavajući da lopta ne ode u korner uspeo da je doda igraču Radničkog, a onda i da ga faulira za najstrožu kaznu. Siguran izvođač penala bio je Nenad Gavrić.

 

Odlučujući momenat odigrao se u 73. minutu kada je posle centaršuta sa desne strane golman Radničkog Borivoje Ristić loše reagovao, lopta pada na nogu nekadašnjem fudbaleru niškog tima, Saši Marjanoviću, koji je prelepim udarcem smešta u “raklje” gola domaćeg tima.

 

Do kraja nije viđeno ništa do rastrzane igre, na obe strane, isprekidane sa puno prekršaja i kartona da bi se sve završilo crvenim kartonom štopera domaćih Nikole Stevanovića u 90. minutu. Kuriozitet je da je pored ovog crvenog na meču pokazano čak 12 žutih kartona.

 

Nakon ovog meča Radnički je trećim vezanim porazom produbio krizu u kojoj se nalazi, dok su kruševljani osvojili zlata vredne bodove u borbi za opstanak.

 

 

;

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.