Naisa zaustavljena na Farskim Ostrvima (VIDEO)

 

Rukometašice Naise nisu uspele da načine podvig i plasiraju se u ¼ finale EHF Evrokupa, pošto su I u drugoj utakmici poražene od ekipe H71 sa Farskih Ostrva.

 

Nakon poraza 39-38 u Nišu, Naisa je i u Toršavnu poražena i to sa 30-26.

 

Odigrala je Naisa bolje u odbrani u gostima i primila manji broj golova, ali uzrok poraza leži i u činjenici  da je samo 7 šuteva faranki odbranjeno.

 

Sa druge strane rukometašice Naise odigrale su srčano i više šutirale na gol ekipe H 71, ali su bile manje uspešne, pogotovo sa distance.

 

I pored toga, imala je Naisa u 2 navrata u Toršavnu rezultat koji je vodi u ¼ finale. U 12.minutu, nakon 2 gola Sanje Stamenković rezultat je bio 8-6 za Naisu, a sredinom prvog dela bilo je i 9-7 u korist niškog tima.

 

Faranke su, međutim, pokazale da dobra igra u Nišu nije bila slučajna. Jana Mitun je ponovo bila ubojita.Postigla je 8 golova i davalo ton igri svojoj ekipi. Vehe su Nišlijke ovoga puta zaustavile-postigla je svega 3 gola, ali je zato Ranva Olsen bila gotovo 100-postotna-6 golova iz 7 pokušaja.

 

Sa druge strane, Naisa ponovo nije imala dovoljan broj raspoloženih igračica. Olivera Nikolić je postigla 8 golova, Sanja Stamenković  7, a Jovana Veljković 5. Jana Milošević je sa 3 gola pokazala da ima perspektivu, a u strelce su se još upisale Teodora Patković sa 2 i Jovana Đurović sa jednim golom. Premalo za pobedu protiv ekipe H71.

 

Utisak je da je ekipa Naise mogla više, ali je realnost i da je rotacija izuzetno skraćena, a bez dovoljnog fonda kvalitetnih igračica ne može se do rezultata na međunarodnoj sceni.

 

Naisi preostaje da nastavi gde je stala uz stručan rad Živojina Maksića i da uz eventualna pojačanja priprema tim za ozbiljniju ulogu u domaćem prvenstvu, ali i neku novu Naisu na međunarodnom planu.

 

 

Toršavn. Hala: Holin a halsi. Sudije: Justas Ivanauskas, Edvinas Jenčevicijus (Litvanija). Isključenja: Naisa 14 minuta, H71 6 minuta. Sedmerci: Naisa 4 (3), H71 4 (3).

ŽRK NAISA: Ivanović 7 odbrana, Nedeljković, Gudžić, Ranđelović, T.Petković 2, Đurović 1, Veljković 5,  J.Stojanović , M.Petković, Milošević 3, Stamenković 7, Nikolić 8, Rajković, Mladenović, B.Stojanović.

H71: Larsen 14 odbrana, Av Skardi 1 odbrana, Egholm , V.Zahariasen 2, Brimnes, Vehe 3, Rubeksen, Palsdotir 3, Barba Arge , Joensen 1, L.Zahariasen 3, Olsen 6, A Borg 1, Jakobsen 1, Arge 2, Mitun 8.

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.