Streličari Niša i u novoj godini nastavili niz dobrih rezultata

 

Na turniru koji je ovog vikenda održan u Rumi takmičari SK Niš bili su još jednom ubedljivi – u obe najjače, seniorske konkurencije u disciplinama „Olimpijski luk“ i „Goli luk“ osvojili su po zlatnu i bronzanu medalju.

 

Pored Stefanovića i Stojanovića koji su ponovo osvojili prva mesta u svojim disciplinama, na ovom turniru su se iskazali Vulić i Majović – oni su u svojim konkurencijama osvojili bronze.

U disciplini olimpijski luk SK Niš su predstavljali Mihajlo Stefanović i Marko Vulić, dva omladinca koji po svojim godinama pripadaju juniorskoj kategoriji. Tokom kvalifikacija su bili izvanredni, zauzevši drugo i treće mesto, tako da su se morali susresti u polufinalu. U neizvesnoj borbi bolji je bio Stefanović, ali su obojica u borbama za medalje bili ubedljivi protiv svojih protivnika. Konačan plasman: Stefanović (SK Niš), Velimirović (SK Velos iz Novog Sada), Vulić (SK Niš).

 

 

 

Kod discipline goli luk situacija je bila skoro identična: nakon kvalifikacija Dejan Stojanović se nalazio na prvom mestu, a Dragoljub Majović na četvrtom, tako da je i ovo polufinale bilo obeleženo međusobnom borbom dva takmičara SK Niš. Stojanović je bio bolji, a zatim su u borbi za medalje obojica niških takmičara savladali protivnike. Na podijumu je raspored bio sledeći: Stojanović (SK Niš), Petrović (SK Tican iz Rume), Majović (SK Niš). Interesantno je da je Ivan Petrović, koji je osvojio drugo mesto inače Leskovčanin koji nastupa za SK Tican, tako da su sve tri medalje u ovoj disciplini otišle ka jugu Srbije.

Veoma smo zadovoljni radom i rezultatima našeg kluba. Posebno nas raduje što je mladi, 18-godišnji Marko Vulić na svom prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji osvojio medalju i plasirao se ispred daleko iskusnijih takmičara. Poverenje koje smo mu ukazali i njegova upornost su vrlo brzo dali rezultate, verujemo da je pred njim blistava streličarska karijera.- ističu u Streličarskom klubu Niš.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.