U uzbudljivom odbojkaškom derbiju Niš bolji od Ribnice (VIDEO)

Odbojkaši Niša uspeli su da se revaširaju Ribnici za jedini poraz u tekućem prvenstvu. Nišlije su bile uspešnije i posle velike borbe slavile sa 3-2.

Nišlije su u meč ušle furiozno i igrom koja je podsetila na superligaške dane i prvi set dobile ubedljivo sa 25-14. U drugom su gosti bili bolji sa 25-19, a vodili su i u većem delu trećeg seta, ali su domaći odbojkaši smogli snage da prelome ovaj deo igre u svoju korist i set dobiju sa 25-21. Gosti ipak stižu do boda i uspevaju da izbore peti set.

Zahvaljujući pre svega raspoloženom Toresu Nišlije u neizvesnoj završnici stižu do 15-12 i toliko željene pobede.

Ekipa Niša sada se izjednačila sa kraljevčanima na čelu tabele sa po 11 pobeda iz 12 kola, ali je Ribnica ipak uspešnija jer ima više osvojenih bodova. Stoga će Nišlije gledati da budu uspešene protiv svojih protivnika, ali se nadati i eventualnom kiksu Ribnice.

Utakmica sa Ribnicom opravdala je epitet derbija i zbog bučne publike i sa jedne i sa druge strane. Tribina Osnovne škole „Mika Antić“ bila je bolje popunjena  nego inače, a jedina zamerka odnosi se na slabo osvetljenje u samoj sali, pa je utisak da je u nekoliko slučajeva to predstavljalo i smetnju odbojkašima.

U narednom kolu, ekipa Niša trebalo bi da gostuje ekipi Kosovske Mitrovice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.