Naisa u goleadi izborila pobedu protiv Vrbasa (VIDEO)

Ekipi Naise očajnički je trebala pobeda nakon dva uzastopna poraza i tim iz Niša uspeo je da prekine negativnu mini seriju. Ekipa Vrbasa savladana je sa 38-36 (22-18).

 

Strepela je Naisa praktično do starta utakmice u kom će sastavu nastupati: Iako je bila u protokolu, trener  Živojin Maksić praktično nije mogao da računa na Sanju Stamenković, možda i ponajbolju igračicu Naise ove sezone.

 

Sa druge strane ekipa Vrbasa nastupila je rasterećena i predvođena brazilskim rukometašicama pokazala da će mnogima do kraja prvenstva pomrsiti račune.

 

Utakmica je bila u egalu sve do finiša prvog dela kada Naisa vezuje nekoliko lepih akcija i stiže do osetnije prednosti, 21-16 u 27.minutu. Daj deo igre obeležila je Jelena Đurović koja je sa levog krila postigla 3 gola. Poluvreme pripada Naisi rezultatom 22-18.

 

Stečena prednost čuvale su, pa i uvečale pre svega dve najefikasnije igračice Naise  –Jovana Veljković  i Jelena Terzić, ali sredinom drugog dela dolazi do pada u igri domaćeg tima i Vrbas hvata priključak.

 

U 47.minutom Naisa sa igračem više ne postiže, ali prima gol i Vrbas stiže na gol zaostatka. Odlična je u tim momentima bila kapitenka gošći Ana Bulatović, koja skida nekoliko zicera.

 

Vrbas stiže i do izjednačenja 35-35, ali onda kapitenka domaće ekipe, Olivera Nikolić preuzima stvari u svoje ruke i sa dva gola prelama utakmicu.

 

Na kraju 38-36 za Naisu na zatvaranju 16.kola Arkus lige. Jako bitna pobeda da se prevaziđe i kriza igre i kriza rezultata o kojima je i na konferenciji za novinare govorio trener Živojin Maksić. Novinarima su se obratili i gostujući trener Milutin Lučić, kao i najbolja igračica susreta Jelena Terzić i kapitenka Vrbasa Ana Bulatović.

 

Naisa je stigla do dva nova boda, ali pravi izazovi tek predstoje, a prvi naredni je gostovanje ekipi Jagodine 19.marta.

 

 

 

Niš. Hala „Čair“. Gledalaca:350. Sudije: Zoran Popov (Novi Sad), Goran Ristić (Kikinda). Isključenja: Naisa 12 minuta, Vrbas 8 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (1), Vrbas 5 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković, Kosanović 7 odbrana, Ivanović 5 odbrana, Terzić 9, T.Petković 1, Simonović 3, Đurović 3, Veljković 10, Dala, Stojanović 1, T.Petković, Milošević, Stamenković, Nikolić 6, Mihajlović 5, Milovanović.

ŽRK VRBAS: Bulatović 9 odbrana, Cvetković 1 odbrana, Makedo 10, Dias 4, Petrović 1, Radulović, Stanić 3, Simionato 1, Fraga 5, Tomić 3, Muedeb 3, Simić 6.

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.