Kinezis najuspešniji klub na Prvenstvu Srbije

U beogradskoj dvorani SC Šumice proteklog vikenda održano je Otvoreno prvenstvo Srbije za seniore uz učešće 187 takmičara iz 41 kluba. Na najbitnijem domaćem takmičenju, niški Kinezis je osvojio 10 medalja i u ukupnom plasmanu zauzeo prvo mesto, ispred favorita Crvene Zvezde (8 medalja) i ODžK Beograda (6 medalja).

 

Kinezis je na tatami izveo čak 17 boraca, koji su predvođeni trenerima doc. dr Nikolom Miloševićem, Filipom i Igorom Nurkićem prikazali fantastičan džudo i titulu najbolje ekipe doneli u Niš.

 

Zlatnim medaljama okitili su se brat i sestra, Nemanja i Nevena Milić, koji su se oboje takmičili u najnižim težinskim kategorijama (do 60kg za muškarce, i do 48kg za žene). Srebrne su osvojili Mina Pešić (do 48kg), Pavle Krsmanović (do66kg), Đorđe Stanojević (do 81kg), Aleksandar Stojkov (do 100kg) i Igor Vračar (preko 100kg), dok su bronzu u Niš doneli Slobodan Đorđević i Dejan Volaš (obojica u kategoriji do 73kg), kao i Mihailo Ćirić (do 90kg). Još tri takmičara su se našla u borbi za medalju, ali su ipak učešće završili na petom mestu (Ana Milošević do 48kg, Dušan Kežić do 60kg, i Mila Đorđević do 70kg).

 

Veoma ponosni i zadovoljni bili su treneri Kinezisa nakon dodele medalja.

„Naše ambicije su uvek najviše s obzirom na to koliko su rada uložili svi u klubu da ovo takmičenje dočekamo najspreminiji i pored svih poteškoća. Ipak, biti prvi na seniorskom Prvenstvu Srbije u ovakvoj konkurenciji je pravi podvig. Mislim da ćemo tek u vremenu koje sledi posatati svesni koliko je ovo veliki uspeh. Ekipa je mlada, prosek godina je oko 21 godinu, i tek dolazi vreme u kome treba da postižu najbolje rezultate. Potvrdivši kvalitet u zemlji, očekujemo da će naši borci odlične rezultati positizati i na turnirima u inostranstvu.“ – izjavio je trener prvog tima – doc. dr Nikola Milošević.

 

„Veoma sam srećan zbog rezultata i osvojenih medalja. Kao neko ko se do nedavno i sam takmičio, znam kakva je satisfakcija kad vaš dugogodišnji rad pretočite u rezultat koji ostaje zapisan u analima srpskog džudoa. Jedan podatak jasno govori o kvalitetu tima, ali i trenerskog kadra: osvojili smo medalju u svakoj od sedam težinskih kategorija u muškoj konkurenciji. Mislim da će to teško biti nadmašeno u budućnosti.“ – rekao je trener Filip Nurkić

——————————————————————————————————————————————————————————————————-

Treba dodati da je pored Kinezisa na prvenstvu nastupio i JK “NIŠ” čiji su takmičari takođe bili uspešni, osvjivši dve bronzane medalje – Aleksa Nikolić u kategoriji do 60kg. i Milan Mihajlović do 90kg.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.