Naisa u drugom meču sa Malagom ostavila mnogo bolji utisak

Rukometašice Naise dostojno su reprezentovale srpski klupski rukomet i da je bilo malo više sreće, a malo manje „domaćinskog“ suđenja, slavile bi u revanšu, u kome su bile formalni domaćini. Ovako, Naisa je poražena i u drugoj utakmici od Malage,  minimalnim rezultatom 23-22 (12-12).

Pokazala je Naisa ono što je bilo jasno i posle prvog meča i pored visokog poraza-da sa Malagom može da se igra.

Zaigrao je niški tim hrabrije u revanš meču, sa više raspoloženih igračica što je dovelo do toga da se pobednik drugog meča nije znao do samog kraja.

Drugi deo prvog poluvremena ovoga puta je bio odličan i da nije bilo par diskutabilnih odluka sudija Naisa bi sasvim sigurno na poluvremenu imala prednost. Ovako, ovaj period igre završen je nerešeno, 12-12. Utisak je da se Naisi „nije dalo“ da preokrene rezultat.

Naisa je odlučno nastavila i u drugom delu. Na brzu igru domaće ekipe odgovorila je na isti način, brzim „centrom“ , pa je polukontrama lako dolazila do izglednih situacija za postizanje gola.

Mogla je Naisa možda da prelomi utakmicu u 50.minutu, kada je, danas odlična Milena Petković odbranila sedmerac, ali Stankovski u napadu koji je usledio pogađa samo stativu…Nešto kasnije je i Dunja Tasić uzdrmala konstrukciju gola Malage, pa Naisa nije prešla u vođstvo…

Na 2 minuta pre kraja na semaforu je stajalo 21-21, a u samom finišu više sreće imale su domaće rukometašice koje su slavile sa 23-22.

Da je pobeda u ovom meču otišla i na drugu stranu, ne bi bilo nezasluženo.

U svakom slučaju, u ¼ finale Evrokupa ide ekipa Malage, koja je, zbirno gledajući, u dve utakmice, pokazala više.

Ekipa Naise dostojno je reprezentovala srpski rukomet i pokazala da ima potencijal i da sa pravom nastavak šampionata dočekuje sa optimizmom, ali  i rešenošću da se ide do kraja-do titule državnog prvaka.

Ekipa Naise se, preko Istanbula, vraća u Srbiju već u ponedeljak 18.januara.

 

foto: Rincón Fertilidad Málaga

 

Malaga. Bez gledalaca.Sudije: Lukas Beulaker, Krištof Gilis (Belgija). Isključenja: Malaga 14 minuta, Naisa 8 minuta. Sedmerci: Malaga 6 (5), Naisa 4 (3).

ŽRK NAISA: Petković, Mitić, T.Petković, Đurović, Radović 2, Stojanovska 5, T.Petković, Stankovski, Stamenković 2, Nikolić , Filipović 3, Simatović , Sukur 1, Tasić 5, Gakidova 4.

RINKON MALAGA: Kasteljanos, Fernandez, Bravo 5, S.Lopez 6, Rohas 3, E.Lopez , Doiro 1, Arderius 1, Sančez 1, Perez 1, Garsija 4, Gutierez , Pineira 1, Dos Santos.

 

image sources

  • malaga Naisa 3: https://www.bmmalagacostadelsol.com/wp-content/uploads/2021/01/IMG_8073-640x427.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.