Naisa sigurna protiv Napretka (VIDEO)

Rival iz Kruševca savladan sa 27-21 (15-12)

Rukometašice Naise ubedljivo su savladale ekipu Napretka -12 iz Kruševca sa 27-21 (15-12), ali je meč bio sve, samo ne lagan za domaću ekipu.

Ušle su domaće rukometašice nešto sporije u meč, ali je sve došlo na svoje sredinom prvog poluvremena kada je Naisa došla do 3 gola prednosti. Bilo je 6-3, pa 7-4, a ta razlika održana je i do poluvremena, 15-12. U prvom delu susreta briljiralo je levo krilo Naise, Jelena Stojanović koja je do odmora postigla 6 golova! Valja istaći i da je od saigračica dobijala upotrebljive lopte.

Pojačala je Naisa u drugom delu i za tili čas stigla do 6 golova prednosti. Već nakon 10 minuta u drugom delu bilo je 20-14. Činilo se da je već tada utakmca bila rešena, ali nakon nekoliko promašenih zicera domaćih rukometašica, Napredak se vraća u meč i stiže na 2 gola zaostatka. U 51. minutu je 22-20 za Naisu.

Ali to je sve što su gošće uspele da urade u Nišu. Naisa čvrstom odbranom uspeva da umiri ekipu Napretka i da sve greške kazni, za konačnih 27-21.

Za igračicu utakmice proglašena je Teodora Veličković koja se 8 puta upisala u strelce, baš kao i Jelena Stojanović, dok je kod gošći najefikasnija bila Katarina Radović sa 7 pogodaka.

Impresije posle utakmice iznele su Teodora Veličković s jedne i Iva Đorđević, dojučerašnja igračica Naise, s druge strane.

Fer i korektno ponašanje na terenu pohvalili su i treneri Igor Rakić i Slavko Krnjajac.

Naisa  se ovom pobedom učvrstila u gornjem delu tabele, a u narednom kolu gostuje ekipi Bekamenta u Arandjelovcu.

 

Niš, sala OŠ „Mika Antić“. Gledalaca 300. Sudije: Nikola Bakmaz, Branko Radaković (Novi Sad). Isključenja: Naisa 4 minuta, Napredak 2 minuta. Sedmerci: Naisa 3 (2), Napredak 1 (1).

ŽRK Naisa: Nedeljković, Ivanović, Veličković 8, M.Nedeljković, Konatar, Milošević, Čočaj 4, A.randjelović, Simonović, P.Randjelović, J.Stojanović 8, Nikolić 3, Grujić, Bukurić, B.Stojanović 2, Knežević 2.

GŽRK Napredak-12: Balaban, Radonjić, Stojanović, Nikolić, Karalić, Djordjević Zdravković 4, Atanasković Bartošić 2, Radović 7, Bjelić, Djordjević 2, Grozdanova 4, O.Nikolić 2, Da.Petković, Dr.Petković.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.