Mladim niškim rolerašicama neophodna pomoć za takmičenja u inostranstvu

Sportsko udruženje “Inline speed skating team Extreme” iz Niša pokrenulo je, preko platforme za finansiranje dobrotvornih projekata neprofitnih organizacija “Donacije.rs”, kampanju za prikupljanje novca kojim bi se sufinansirali odlasci takmičara ovog kluba na inostrana takmičenja.

Cilj kampanje je da se obezbede sredstva u iznosu od 250.000 RSD za putne troškove za maksimalno 12 takmičara, koji će učestvovati u 5 takmičenja u 2024. godini.

U klubu napominju da su takmičenja naporna jer traju dva do tri dana, od ujutru do uveče, postoje 4 discipline i kvalifikacije na kraćim distancama zbog velikog broja učesnika. Učešće na tim takmičenjima podrazumeva velike putne troškove, plus troškove boravka u inostranstvu za decu koja se takmiče i njihove pratioce. Klub nije u mogućnosti da obezbedi tolika sredstva, pa je sav finansijski teret pao na roditelje.

Podsetimo, članovi “ISST Extreme” već godinama uspešno nastupaju na takmičenjima Istočno-evropskog kupa kao jedini predstavnici Srbije. Takmičenja se najčešće održavaju u Mađarskoj, ali i u Češkoj, Nemačkoj i Austriji i na njima nastupa i do 200 roleraša iz pomenutih zemalja, kao i iz Rumunije i Slovačke. U takvoj konkurenciji, takmičarke “ISST Extreme” gotovo uvek se nalaze na pobedničkom postolju. U protekle 4 godina, osvojile su ukupno 37 medalja na zvaničnim međunarodnim takmičenjima. Takođe su potvrdile svoju dominaciju i u Srbiji gde su najuspešniji klub u brzinskoj vožnji rolera kao i roler kros disciplini. Svi ovi uspesi su još veći ako se zna da ova deca nemaju adekvatne uslove za trening u svom gradu, već treniraju na parkingu, kao i da sve sami finansiraju, od nabavke opreme do putovanja.

Iz tog razloga, u “ISST Extreme” odlučili su da, uz podršku sajta “Donacije.rs” pokušaju da prikupe novac za takmičenja, kako bi se nesmetano realizovao takmičarski kalendar u 2024. godini. Klub poziva sve ljude dobre volje koji vole sport i koji su u prilici da pruže podršku, da pomognu ovu kampanju, kako bi ekipa iz Niša nastavila da predstavljaju Srbiju na evropskim takmičenjima i pokušala da ostvari još bolje rezultate!

Kampanju možeš podržati putem ovog linka.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.