Naisa se uigravala protiv Prokupčanki

Rukometašice Naise trebalo je da imaju jaku proveru  sa ekipom „Đorče Petrov“ iz Skoplja, ali do meča nije došlo zbog novih epidemioloških mera između dve zemlje. Uskočio je ŽRK Topličanin, Super „B“ ligaš koji je pokazao da se kvalitetan rukomet igra i u Prokuplju. Doduše, slavila je Naisa sa 43-24 (25-9) i opravdala ulogu favorita.

 

Nakon dobrog izdanja na Svesrpskom kupu u Jagodini, Nišlijke su pružile još jednu dobru partiju.

 

Posebno sam zadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu dok smo igrali u najjačem sastavu – kratko je rekao Živojin Maksić, trener Naise.

 

Kapitenka Olivera Nikolić polako pokazuje da će se se oko nje vrteti organizacija igre uz pomoć nešto iskusnijih Anje Belić i Jovane Veljković, a raduje još jedna dobra partija „na crti“ Sanje Stamenković, koja najavljuje da bi ovo mogla da bude njena sezona.

 

Na krilnim pozicijama u prvom delu susreta nastupile su Teodora Petković i Jelena Stojanović i više nego solidno odradile svoj posao.

 

U drugom delu susreta trener Maksić kombinovao je sa ostalim igračicama. Evidentno je da pored mlade Katarine Ivanović na golu polako stasava i kadetska reprezentativka Anastasija Nedeljković.

 

Kada su spoljne pozicije u pitanju za Naisu je u drugom poluvremenu šansu dobila i 17-ogodišnja Jana Milošević, doskorašnja igračica Zaječara, koja bi uz vršnjakinju Mašu Rajković, trebalo da predstavlja zalog za budućnost za golove sa distance. Deo raskošnog talenta pokazale su i na meču sa Topličaninom.

 

Za jedan pripremni meč, sasvim dovoljno dobrih detalja za Naisu.

 

Prvenstvo u ženskoj Arkus super ligi kreće narednog vikenda, a Naisa u 1.kolu gostuje ekipi Mladosti u Novoj Pazovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.