Naisa se mučila, ali ipak pobedom okončala prvi deo sezone (VIDEO)

Prvi deo prvenstvene sezone Naisa je zatvorila pobedom protiv neugodne ekipe Železničara iz Inđije 27-25 (14-13).  Kada se sve uzme u obzir, prvenstveno činjenica da većina prvotimki nije trenirala zbog virusa, ali i fakat da ni arbitri nisu bili na visini zadatka-u niškom superligašu pobedom mogu da budu zadovoljni.

Početak utakmice obeležila je jako dobra Milena Petković na golu i Katarina Radović u polju koja je od prvih 7 golova Naise postigla čak 5! Nisu ih ispratile ostale saigračice, pa je u 20.minutu bilo 10-8 za gošće. Šansu je tada dobila  Anastasija Čogurić i vezala tri uspešne odbrane, uključujuči i jedan sedmerac. Proradili su bekovi Nada Pejović i Slađana Perazić i Naisa je za tili čas preokrenula na 12-10.

Međutim, kad god je domaći tim bio u situaciji da se ozbiljnije odlepi dešavale su se greške u dodavanju, što su gošće kažnjavale iz kontri i vraćale se u igru.

U finišu susreta najproduktivnijoj igračici Katarini Radović i bekovima Nadi Pejović i Slađani Perazić golovima se pridružila   i Milena Milojević koja je meč završila sa 4 gola.

U samom finišu gošće su pretile da eventualno dođu do boda, ali su rukometašice Naise, predvođene Radovićevom uspele da stignu do očekivanog trijumfa.

Trener Svetislav Jovanović, svestan svih slabosti uoči i na samoj utakmici, bio je zadovoljan pobedom.

Naisa je tako stigla do 7-e pobede u prvenstvu i odvojila se bodovno sa Jagodinom i Bekamentom u odnosu na ostale  timove.

Prava iskušenja tek predstoje. Konkurenti za visok plasman u drugom delu prvenstva gostuju u Nišu, a ambiciozna Uprava Naise ne sedi skrštenih ruku, i za drugi deo sezone priprema i određena pojačanja.

Prvenstvo se nastavlja 1.februara.

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 250. Sudije: Ivan Veličković (Umčari), Nikola Ilić (Železnik). Isključenja: Naisa 6 minuta, Železničar 10 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (4), Železničar 7 (4).

ŽRK NAISA: Milena Petković 6 odbrana, Čogurić 11 odbrana, Ivanović, Ivković, Zdravković 2, Đurović, Radović 9, Stojanovska, Teodora Petković, Magdalena Petković, Pejović 7, Milojević 4, Stamenković, Filipović 1, Perazić 4, Rajković.

ŽRK ŽELEZNIČAR: Kostić, Maksić, Žakula, Novaković, Tabak 4, Medić, Avramović 4, Vlaisavljević, Mihajlović, Stojanović 2, Ignjatović, Čavrić 2, Miličić 5, Živkov 3, Kostić, Bakša 3, Zubović 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.