Naisa do boda u Pančevu

 

2. kolo Arkus lige: ŽRK Pančevo-ŽRK Naisa 26-26 (14-10)

 

Rukometašice Naise stigle su do prvog boda u tekućem šampionatu. Na utakmici sa novajlijom u ligi, ekipom Pančeva, Naisa je nastupila znatno oslabljena. Zbog povreda, u timu nisu bile čak tri igračice iz prve postave – Sanja Stamenković, Jovana Veljković i Milica Mihajlović.

 

Medjutim, iz tabora Nišlijki su i pored toga, najavljivali da će u Niš doći sa bodovima.

 

Nije Naisa dobro otvorila meč. Valentina Božinović kažnjavala je svaku grešku i najzaslužnija je što je ekipa Pančeva u nekoliko navrata imala i 5 golova prednosti. Bek Pančeva postigao je 13 golova do kraja meča, tačno polovinu svih golova svog tima!

 

Susret, po kretanju rezultata vrlo sličan premijernom meču u Čairu, kada je Bekament vodio i sa 7 golova razlike, a Naisa u finišu stizala rezultat.

 

Pokazalo se na tom susretu da je zaostatak od 7 golova previsok, ali 5 golova u minusu protiv Pančeva – bilo je dostižno.

 

Na 10 minuta pre kraja Naisa prilazi samo na gol zaostatka. Tada odgovornost preuzimaju Olivera Nikolić i Tamara Simonović i sa po 2 gola dovode Naisu do nerešenog ishoda i prvog boda u tekućem šampionatu.

 

Pokazala je Naisa karakter, jer je uspela da se vrati iz velikog zaostatka, ali je tim Đorđa Teodorovića pokazao da je i odlično fizički pripremljen.

 

Utisak je, baš kao i protiv ekipe Bekamenta, da bi tim iz Niša stigao do celog plena da je utakmica potrajala još koji minut.

 

U narednom kolu, Naisa dočekuje ekipu Medicinara.

 


 

Pančevo, Hala sportova „Strelište“. Gledalaca 150. Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Beograd). Isključenja: Pančevo 8 minuta, Naisa 14 minuta. Sedmerci: Pančevo 6 (5), Naisa 7 (6).

 

ŽRK NAISA: Kosanović, Ivanović, Nedeljković, T.Petković 1, Milošević 2, Đurović 4, Simonović 7, Mladenović, M.Petković, Stojanović 2, Nikolić 4, Rajković, B.Stojanović, Milanović 6.

 

ŽRK PANČEVO: Maksić, Vranić, Marković 3, Stanišković 2, Božinović 13, Rogulja, Markagić 2, Stanojević, Grujić 3, Veličković 1, Čučak, Brkić, Jambrušić, Perović 2, Kepčija.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.