Nais završio kvalifikacije za Kup Evrope

Porazom od crnogorskog Primorca 15:8 (2:1,4:3,4:2,5:2), vaterpolisti Naisa završili su učešće u kvalifikacijama za Kup Evrope. Niški tim dobro se držao protiv bivšeg prvaka Evrope i osvajača Superkupa.

Do odlaska na odmor Nišlije su imale aktivan rezultat i imale samo dva boda zaostatka posle druge deonice (6:4). U nastavku meče crnogorski tim iskoristio je četiri kontre zaredom i stekao ogoromnu prednost. Predvođen iskusnim Atntonijom Petrovićem, Primorac je do kraja utakmice nastavio u istom ritmu i zabeležio treću pobedu.

Po dva gola za Nais zabeležili su Aleksandar Mitrović i Đorđe Lekić, dok su u redovima pobednika najeefikasniji bili Matković, Crepulja i Kriještorac sa po tri pogotka.

Izabranici Jovana Serafimovića popravili su igru u napadu, kao i realizaciju igrača više. Sa druge strane odrana je zatijala u odnosu na predthodna dva susreta, sa Idrom i Ortiđom, no kada se sve sabere i oduzme partije niškog tima, koji je debitant u Evropi nisu bile loše.

Ekipe Primorca Ortiđe prošle dalje

Iz grupe D prolaz dalje, donekle očekivano, izborile su ekipe Primorca i Ortiđe.

Crnogorski tim ostvario je stopostotan učinak. Predvođeni iskusnim bivšim reprezentativcem Crne gore Antonijom Petrovićem. Zatim bivšem igraču Crne gore, a sada Gruzije Damirom Crepuljom, golmanom Gruzije, kao i mnogim juniorskim reprezentativcima Hrvatske i Crne gore  Primorac je diktirao tempo tokom celog turnira.

Italijanska Ortiđa takođe je opravdala ulogu favorita. Nekadašnji igrač Srbije Boris Vapenski, predvodio je napade Italijana u ključnim trenucima, dok je odlično dirigovao i odbranom. U stopu su ga pratili španski reprezentativac Albert Espanjol, bivši hrvatski reprezentativac, sada igrač Gruzije, Marko Jelača, igrač nacionalnog tima Amerike Farmer.

Treća pozicija priprala je domaćem timu. Idra je poštno namučila dve prvoplasirane ekipe. Najviše zahvaljujući trojici bivših reprezentativaca Grčke, kao i aktuelnim prvim golmanom nacionalnog tima, koji su svojim iskustvom pomogli mlađim igračima.

Na poslednjoj poziciji završio je Nais, najmlađa i ekipa sa najmanje iskustva na turniru. Mnogi momci debitovali su prvi put na međunarodnoj sceni, ali su i pored toga uspeli da pruže dostojan otpor itekako jakim rivalima.

Organizacija turnira u Atini nije bila na nivou koji je očekivan za ovaj nivo evropskog takmičenja.  Dosta promenljivo vremene, kao i činjenica da je igrano na otvorenom. Sve to dosta je otežalo i treninge i utakmice, koji su bili praćeni nevremenom, jakom kišom i vetrom. Na sve i semafor na bazenu nije funkcionisao, gotovo uvek i najduže u vreme kada je igrao domaći tim, što je dodatno unosilo konfuzije u redovima ekipa iz Crne Gore, Italije i Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.