Vaterpolisti Naisa sigurni na startu A2 lige (VIDEO)

Novu sezonu u A2 ligi igrači Naisa otvorili su na najbolji mogući način – pobedom na Čairu. U prvom kolu savladana je ekipa Zadra rezultatom 9:6 (0:2, 3:0, 3:2, 3:2).

Igra u prvoj četvrtini nije obradovala publiku koja je u velikom broj došla na Čair jer su, posle osam minuta, gosti su vodili sa 2:0. Međutim, već u drugom delu, domaći su uspeli da se vrate u meč napravivši seriju od 3 vezana poena, te su tako, golom prednosti, otišli na odmor.

U nastavku meča gosti su došli do izjednačenja pa stali. Nais je to iskoritstio i sa tri kontinuirana pogotka došao do osetnijeg vođstva. Mogli su domaći i do ubedljivije prednosti, ali su više puta bili neprecizni. Tek u finišu trećeg perioda gosti su uspeli da ponovo zatresu mrežu Lazića. Poslednja deonica bila je slična trećoj, s tim što je Zadar tom prilikom uspeo da se spusti na gol zaostatka. Ipak, igrači Naisa nisu dopustili da dođe do neprijatnog iznenađenja i sa dva vezana gola stavili su tačku na ovaj meč.

Kod gostiju je najefikasniji strelac bio Luka Lipej, a Nais je do pobede, sa tri gola, predvodio Matija Milošević, dok su po dva pogotka postigli Mitrović i Šilj.

U narednom kolu Nais gostuje Galebu u Makarskoj.

Nais – Zadar 9:6 (0:2, 3:0, 3:2, 3:2)

Niš, bazen Čair;

Gledalaca 150;

Sudije: Miodrag Stefanović/Vuk Milović;

Igrač više: Nais 5(4); Zadar 12(4);

Nais: Igor Lazić 9 odbrana, Mitrović 2, Pavičić, Kosić, Budurin 1, M. Milošević 3, Vang, Lekić, Živić, Šilj 2, Malenović, D. Milošević 1, Stojanović, Stjepanović;

Zadar: Slade 6 odbrana, Lipej 3, Grozdanić, Škaro, Čačić, Jovančević, Vučković 1, Lovrić, Donat Magaš, Stanić, Zelić, Jurišić, Bajić, Vrbnjak 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.