Marko Đorđević, Ognjen Mitrović i Naisa najuspešniji u niškom sportu po izboru Gradske kuće

 

Pet dana nakon što je Sekcija sportskih novinara po 44. put izabrala najbolje u niškom sportu, po prvi put u istoriji sličan takav izbor odigrao se i u organizaciji gradonačelnika Niša.

 

Gradonačelnica, Drtagana Sotirovski je izrazila uverenje “da će biti nastavljena tradicija proglašenja najboljih sportista pod okriljem zajedničke, Gradske kuće i da će to biti motiv svima da budu još uspešniji promoteri našeg grada”.

 

 

Što se tiče samog izbora, on je obavljen na predlog Sportskog saveza Niša. Biralo se u tri kategorije gde je u svakoj u najuži krug ušlo po tri kandidata,

 

U kategoriji najuspešniji mladi sportista pobedio je kikbokser Ognjen Mitrović iz KBK Vukovi 018. Do ove nagrade ga je pored mnogobrojnih odličja i medalja, pre svega dovela titula juniorskog prvaka sveta osvojena ove godine u Italiji. Pored njega nominovani su bili Mihajlo Stefanović iz Streličarskog kluba Niš kao i Iva Petrović iz Tekvondo klub Asteriks.

 

 

 

Za najuspešnijeg seniora grada Niša u 2002. godini proglašen je Marko Đorđević iz kajak kanu kluba Gusar, u konkurenciji Andrije Stankovića iz Karate kluba Elidi i Ognjena Nedeljkovića iz  Streličarskog kluba Niš.

 

 

 

U konkurenciji klubova za najuspešniju je proglašena ekipa Ženskog rukometnog kluba Naisa za osvajanje petog mesta u prethodnoj sezoni, a u konkurenciji su bili i Fudbalski klub Radnički i Gimnastički klub Niš.

 

Nagrade je uručila proslavljena srpska košarkašica Ana Joković, inače potpredsednica Košarkaškog saveza Srbije, a najuspešniji u svakoj od tri kategorije dobili su i novčanu nagradu u iznosu od 150 hiljada dinara.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.