Na Čairu veruju u opstanak, jaka odbrana recept za pobedu!

Iz dobre odbrane, dolazi i dobar napad, pa i sami tim i golovi, koji su potrebni Radničkom. Ovako otpilike izgleda recept za pobedu protiv Inđije u revanš meču baraža za opstanak u Superligi. Poslednji zadatak niških fudbalera je da na Čairu nadoknade zaostatak iz prvog meča i obezbede superligašku kartu i za narednu sezonu. Utakmica na Čairu zakazana je za nedelju, 18:30h, a ulaz je slobodan.

Ma koliko bio težak i bolan poraz od 3:1 u prvom susretu mora se ići napred. Kao što se zna Dragan Šarac neće biti na klupi, njega će zameniti nekadašnji defanzivac niškog tima Vladimir Đorđević, koji je stalni član stručnih štabova na Čairu u poslednje dve godine. Koliko je naredna utakmica važna moglo se viditi i u samom obraćanju Đorđevića, koji je sa dosta emocija govorio o očekivanjima, opstanku, a kako bi mogao i drugačije kada je i sam nekada nosio i na terenu izgarao u dresu niškog Reala.

Cela sezona se sažela u tu jednu utakmicu s tim što postoji i jedna malo otežavajuća okolnost, a to je da startujemo sa minusom od dva gola i to je donekle za nas dodatni motiv. Vreme koje smo imali iskoristili smo, koliko smo mogli, da podignemo ekipu. Moraćemo da damo i više od maksimuma, svi moramo biti iznad svojih mogućnosti, i igrači, i stručni štab da bi došli do cilja. Verujte, ja ne sumnjam nijednog trenutka u naš prolaz i verujem da će Radnički i sledeće sezone igrati Superligu. Prvi meč bio je i splet nesrećnih okolnosti, a mi smo pokazali više nego što rezultat govori, kaže Vladimir Đorđević.

Govoreći o prethodnom duelu, Đorđević kaže da se sreća izostala, na to se, ruku na srce, ne može ni uticati. Na stručnom štabu je sada da ispravi ostale nedostatke.

Nedostajala nam je koncentracija u zadnjoj liniji, videli ste kako smo olako primili golove. Iz gotovo svakog šuta protivnik je došao do gola. Ta dekoncentracija ne sme da se ponovi, bio sam igrač odbrane jasno mi je šta se desilo.

Na Čairu su iz poraza izvukli pouke, a nazire se i recep za pobedu.

Fokus mora biti na odbrani. Moramo da zaustavimo njihovu brzu tranziciju, špica, da zaustavimo prenosnog igrača, ako odbrana bude blizu sve to je moguće. Mi ćemo morati i da još jače napadnemo, nemamo drugog izbora i to je evidentno. Igramo kući, imamo minus od dva gola i nemamo prostora da se branimo. Ipak moraćemo da vidimo kako stojimo iza lopte, jer to je po mom mišljenju ključ pobede. Moramo biti obazrivi pozadi, agresivni.. . Verujem u svoje momke, u saradnike, u sve nas i ponavljam verujem da možemo do opstanka. Očekujem i veliku podršku sa tribina. Mislim da će publika doći da podrži klub, jer nam je potrban i dodatni vetar u leđa, a mi ćemo „poginuti“ jedni za druge i nadam se na kraju radovati.

U odnosu na prvi suret situacija sa igračkim kadrom nešto je bolja. Igrači koji su bili povređeni i koji nisu bili na 100 odsto u Inđiji osećaju se bolje i u trenažnom su procesu. U tim se vraćaju Sava Petrov i Boris Varga, koji su izostali zbog kartona.

 

FOTO: FK RADNIČKI NIŠ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.