Mosoraši dominirali na svom terenu (VIDEO)

 

Po prvi put, Niš je bio organizator jednog zanimljivog sportskog događaja koji je okupio planinare iz čitave Srbije. Na Kameničkom visu održano je 4. kolo lige takmičenja u planinarskoj orijentaciji.

 

Zadatak takmičara bio je da pokažu veštinu snalaženja u prirodi i da, u zavisnosti od kategorije, za što je moguće kraće vreme, pronađu i obeleže kontrolne tačke. U prvi mah čini se jednostavnim, ali kontrolnih tačaka je 23 i raspoređene su na dužini od 14 kilometara. Seniorskim ekipama je, na primer, dato 200 minuta da odrade ovaj zadata, a svaki minut preko nosi kaznene poene. Ako se ne vrate za 300 minuta, bivaju diskvalifikovani. Uz sve pomenuto, neke kategorije takmičara morale su da se nadmeću i u vezivanjau čvorova, što je za planinare neprocenjiva veština.

 

Ekipe PSK ” Mosor” iz Niša iskoristile su prednost domaćeg terena i odnelie duple pobede u dve najjače kategorije. Dve ženske i dve muške ekipe domaćina osvojile su prva dva mesta u seniorskoj konkurenciji. Ipak, bez obzira na kategoriju i težinu zadatka, klub ili grad iz koga dolaze, glavni motiv svih učesnika, od pionira do veterana i rekreativaca, bio je, kako kažu, da se zabave i uživaju u prirodi.

 

Izletište Kamenički vis je, u sportsko-turističkom smislu, jedan od najvećih bisera Gradske opštine Pantelej, koja je pomogla komplikovanu organizaciju ovog događaja.

 

Takmičenje je održano u skladu sa odlukama Kriznog štaba Srbije za suzbijanje virusa COVID-19, a o bezbednosti učesnika brinula je i medicinska ekipa.

 

Organizator takmičenja je Planinarski savez Srbije, Komisija za planinarsku orijentaciju i PSK „Mosor“ Niš.

 

 

Rezultati:

Pionirke:

Pobeda Beograd

Pioniri:

Toplica Prokuplje

Čelik Smederevo

Juniorke:

Pobeda Beograd

Juniori:

Crni vrh Bor

Seniorke:

Mosor 2 Niš

Mosor 1 Niš

Javorak Paraćin

Seniori:

Mosor 1 Niš

Mosor 2 Niš

Javorak Paraćin

Veteranke:

Čelik Smederevo

Crni vrh Bor

Pobeda Beograd

Veterani:

Čelik 1 Smederevo

Čelik 2 Smederevo

Kukavica Leskovac

Rekreativci:

Wild horse Niš

Crni vrh

Majstorice Niš

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.