Mihajlović se rastao sa Radničkim – odlazi u Kinu

Doskorašnji fudbaler Radničkog Stefan Mihajlović uspešno je realizovao transfer u kineski klub Guižou Hengfeng. Nakon jedne sezone provedene na Čairu ovaj napadač pronašao je inostrani angažman u sve atraktivnijoj kineskoj ligi. U dresu Radničkog imao je izuzetno uspešnu godinu. Postigao je 16 golova, bio je u vrhu liste strelaca u Superligi Srbije, a sada ima priliku da se oproba i pokaže u Kini. Sa novim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor.

 

Radnički je na taj način nastavio dobru praksu transfera svojih igrača u inostrane klubove, a novina je što ga pored evropskih, sada prate i ostali timovi širom planete. Sve ovo pokazuje da je Radnički na pravom putu i da je cenjen, kako u srpskom fudbalu, tako i na međunarodnoj sceni. U poslednje tri godine Radnički je možda i najuspešniji klub u Srbiji po promociji mladih talentovanih igrača i trensferima svojih fudbalera.

 

Stefan Mihajlović je po potpisivanju ugovora sa svojim novim timom naglasio koliko mu je Radnički pomogao da oživi karijeru.

 

Nakon odlaska iz Niša želim da istaknem da sam veoma srećan i zahvalan zbog protekle sezone provedene u Radničkom. U tom klubu su me svi fenomenalno primili i dali mi pravu šansu da se pokažem. U Niš sam došao posle veoma teške povrede, preloma noge i ne baš uspešne sezone provedene u Radu. Prvi čovek kluba Ivica Tončev  prepoznao je moj potencijal i video da mogu biti pojačanje za Radnički, a ja sam svojim pristupom i igrama to i pokazao. Ukazanu priliku sam iskoristio na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom želim da se zahvalim na toj prilici I poverenju upravi Radničkog na čelu sa gospodinom Tončevom.

 

Ovaj robusni napadač  je tokom karijere promenio mnogo klubova, a kako kaže nigde se nije osećao bolje nego u Radničkom.

 

Za svojih 25 godina promenio sam sedam klubova, od Crvene zvezde, preko Vojvodine, pa sve do Radničkog. Mogu slobodno da kažem da je Radnički jedini klub u kome sam mogao da se dokažem i pokažem u pravom svetlu, klub u kome igrači igraju po kriterijumima kvaliteta i po zasluzi. Smatram da je Radnički  najorganizovaniji klub u kome sam igrao, a što se tiče svih propratnih stvari – plata, opreme i odnosa prema igračima, mogu da ga uporedim sa Švajcarskom. Sve je u Nišu bilo “u dan”.  Naravno, nakon ovakve sezone, dobili smo pet ponuda za transfer, od kojih sam izabrao put u Kinu. Zato bih još jednom želeo da pohvalim i da istaknem da je IvicaTončev i uprava koju je odabrao od Radničkog napravila klub o kome danas ponovo priča Evropa, Azija i čitav fudbalski svet, a smatram da je ovo tek početak pravog razvoja Kluba. Savetujem svakog domaćeg igrača,  a pogotovo mlade fudbalere da im moj primer bude za nauk pri izbotu nove sredine u kojoj će igrati i razvijati se. Hvala i svim ljudima u Nišu, ovde sam dočekan raširenih ruku, a posebno navijačima koji su nas od prvog dana pratili i bodrili. Radnički je danas klub koji  igra za gol više što se meni posebno sviđa– završio je Mihajlović.

 

Uz prijateljski rastanak sa rukovodstvom kluba, v.d. predsednikom Draganom Markovićem, generalnim direktorom Dejanom Propadalom i sportskim direktorom Markom Jovanovićem, Stefan Mihajlović je istakao i da mu je želja da se u Radnički ponovo vrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.