Majstorije Kineza za pobedu Piroćanaca (VIDEO)

Šest kineskih internacionalaca u omladinskoj selekciji Fudbalskog kluba Radnički iz Pirota izazvalo je veliku pažnju medija i javnosti. Sama njihova pojava u Pirotu je atraktivna, ali kako vreme prolazi sve više u centar pažnje dolazi ono zbog čega su došli u Srbiju, a to su njihove fudbalske veštine.

U20. kolu Omladinske lige Srbije, najkvalitetnijeg domaćeg takmičenja, Radnički je na gostovanju u Beogradu savladao ekipu Internacionala rezultatom 3:1. Prvi pogotak na meču postigao je Bil (Yao Xuchen)  nakon fantastičnog soloprodora koji je izmamio aplauze i domaćih i gostujućih navijača.

Drugi gol za Radnički postigao je Aleksandar Đorđević, nakon što je Stiven  (Yang Shaochen) završio veliki deo posla, a  Stiven  (Yang Shaochen) je do kraja meča uspeo da postigne i pogodak. Bil (Yao Xuchen)   je iz slobodnog udarca odlično centrirao, a Stiven  (Yang Shaochen) je potvrdio pobedu svog tima.

Radnički je u Beogradu stigao do četvrte prvenstvene pobede. U jesenjem delu prvenstva Piroćanci su zabeležili samo dva trijumfa i našli su se čvrstu prikovani za dno tabele. Od kako su se u zimskom prelaznom roku pojačali, u tri utakmice zabeležili su dve pobede i najavili da predaje nema. Do kraja prvenstva ima još deset kola u kojima će omladinci Radničkog dati sve od sebe da naprave čudo i obezbede opstanak u ligi. Priliku da pobegnu sa poslednjeg mesta na tabeli imaju već narednog vikenda kada u Pirot dolazi ekipa Voždovca.

Reportažu o mladim kineskim igračima koji su pojačali ekipu Radničkog pogledajte ovde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.