Kristina Živadinović zadržala visoko mestu u vrhu srpske gimnastike

Članica Gimnastičkog kluba „Niš“, Kristina Živadinović – Kika, odbranila je šampionsku titulu osvojivši prvo mesto u parteru na prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji, održanom u Kostolcu.

 

Osim zlata u parteru, Kristina je osvojila srebro na dvovisinskom razboju, bronzu na gredi i četvrto mesto u preskoku, što joj je donelo i srebrnu medalju u višeboju, u konkurenciji 36
takmičarki.

„Zadovoljna sam, mada nije sve ispalo najbolje. Padala mi je koncentracija i na svakoj od ostalih sprava napravila sam po neku grešku, što je strogo sankcionisano. Zato nisam ponovila prošlogodišnji razultat, kada sam osvojila čak tri zlatne medalje. Ipak, najvažnije je da sam učvrstila svoju poziciju u vrhu srpske gimnastike“,  rekla je Kristina Živadinović.

 

Pošto pobede na prvenstvu u apsolutnoj kategoriji donose jednogodišnju sportsku stipendiju,Kristinine tri titule donele su prošle godine priličan haos u vrhu naše ženske sportske gimnastke. Pošto je ona pokupila većinu zlatnih medalja, neke njene konkurentkinje ostale su bez planiranihstipendija. Ovog puta takva drama je izostala, jer su titule dobile po jedna vežbačica iz svakog od
naših gimnastičkih centara – Niša, Beograda, Novog Sada i Subotice.

 

Novi uspesi Kristine Živadinović predstavljaju podsticaj za daleko veće ambicije, uključujući i moguć nastup na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. O tome njen dugogodišnji trener, Vladimir Šulić, kaže:

„Za Kristinu tako visok domet nije nedostižan, ali ta vrsta rezultata zahteva još ozbiljniji i odgovorniji pristup u stručnom radu, planiranju, svakodnevnom treningu, finansijama i organizaciji unutar kluba, Saveza i grada. Da nije tako, mnogi bi mogli na Olimpijske igre. Kad se utisci slegnu, razgovaraćemo o daljim planovima“.

 

Uporedo sa uspesima Kristine Živadinović, radost u niški klub donele su i najmlađe takmičarke,koje su nastupale u finalu Pionirske lige Srbije. U tom takmičenju, najvažnijem za poletarce, ekipa niških devojčica osvojila je treće mesto u uzrastu do 8 godina (Jovana Stojanović, Nađa Panić i Lena Milenković.

 

U konkurenciji do 12 godina, Nikolija Pavlović je osvojila bronzane medalje u preskoku i na parteru, kao i četvrta mesta na gredi i dvovisinskom razboju, pokazavši da već pripada gimnastičkom vrhu. To je podstaklo dobre želje i kod trenera u niškoj ženskoj gimnastici, dr Emilije i dr Dragoljuba Petkovića, koji će u novoj sezoni imati pune ruke posla.

 

tekst; Zoran Marjanović (Niške Vesti)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.