Cvetković debitovao samostalno u Ligi šampiona (VIDEO)

 

Od ove sezone Nišlija Marko Cvetković sedi na klupi Igokee, pomoćnik je treneru Draganu Bajiću u timu iz Republike Srpske koji igra u ABA ligi, ali i u FIBA ligi šampiona. U međunarodnom takmičenju nakon četiri kola Igokea ima učinak od dve pobede i dva poraza, a poslednju pobedu je zabeležila 30. novembra na teškom gostovanju u Španiji protiv ekipe Bilbaa.

 

Ono što ovu utakmicu čini posebnom za košarkaški svet u Nišu i regionu je činjenica da je Marko Cvetković poslednju četvrtinu vodio samostalno ekipu Igokee, nakon što je trener Dragan Bajić isključen sa meča zbog druge tehničke greške. Cvetković je tako postao prvi niški trener koji je samostalno vodio neku ekipu na međunarodnoj sceni u muškoj košarci. Na žalost, to se nije desilo sa niškim timom, niti trenutno postoji realna mogućnost da se desi u ovom milenijumu. Cvetković je u poslednjoj deonici uspeo da sačuva stečenu prednost u prvom delu utakmice i Igokea se u Laktaše vratila iz Španije sa velikom pobedom 84:81.

 

Marko Cvetković je jedan od najzaslužnijih za najbolje rezultate u niškoj muškoj košarci u njenoj istoriji, koje je ostvario sa Konstantinom u periodu od 2012. do 2016. godine. U drugom i trećem mandatu na klupi Nišlija nije uspeo da ostvari zacrtane ciljeve i jedan je od retkih koji preuzeo odgovornost za neuspeh tima u sezoni 2020/21 kada su Nišlije pretendovale da se vrate u najviši rang takmičenja, a desilo se nešto sasvim suprotno.

 

Da problem niške košarke ne leži u igračima i trenerima govore njihovi angažmani i rezultati u klubovima van ovog grada. Prava je šteta što niška publika nema priliku da uživa u vrhunskoj košarci, dok niški treneri i košarkaši, kao i treneri i košarkaši iz istočnog i južnog regiona naše zemlje, svoje umeće prikazuju u klubovima i gradovima koji su znatno organizovaniji i svesni su koliko im je vrhunski sport potreban.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.