Košarkaški klub Pirot u godini velikog jubileja (VIDEO)

Godinu u kojoj proslavlja 70 godina postojanja Košarkaški klub Pirot je dočekao kao vodeći klub istočnog regiona Srbije. Trenutno je član Druge muške lige Srbije i nalazi se u vrhu tabele, ali je u bliskoj prošlosti ostvario višedecenijski san Piroćanaca i igrao je u Košarkaškoj ligi Srbije, najvišem domaćem rangu takmičenja. Minulog leta je doživeo kadrovske promene, na čelo kluba došao je novi predsednik koji nema lak zadatak da nastavi kontinuitet dobrog rada prethodnika na svim poljima.

 

Fantastične generacije košarkaša prošle su školu Košarkaškog kluba Pirot, najpoznatiji je svakako Svetislav Pešić čije je ime sinonim za košarku ne samo u ovom gradu već i u čitavoj državi, ali su Piroćanci imali mnogo asova sa zapaženim karijerama.

 

Tradicijom se ponose, ali Piroćanci znaju da ih ona i obavezuje da u budućnosti nastave sa dobrim rezultatima i očekuju da će moći da se pohvale i nekim novim asovima srpske košarke za koje će se čuti širom sveta. Košarkaški klub Pirot je primer koliko je kontinuitet u sportu bitan za postizanje rezultata, nikad se nisu preskakali koraci, radilo se vredno i strpljivo i navijači ovog kluba imaju čemu da se nadaju, najlepše tek predstoji.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.