Košarkaši Naisa na završnom turniru Balkanske lige u Sofiji

Predstojećeg vikenda igra se poslednji, četvrti turnir Balkanske liga u košarci u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League – BWBL) u inauguralnoj sezoni 2021/2022. Za razliku od prethodna tri turnira (Bijeljina, Podgorica, Niš), kada su se igrala po dva kola, u Sofiji će seodigrati tri.

 

BWBL već ima šampiona za sezonu 2021/2022, to je KKK Bijeljina iz Bijeljine. Ono što čini turnir u Sofiji zanimljivim je borba za drugo mesto koje dele KKK Nais iz Niša i KK OSI Paramont iz Podgorice. Oba tima imaju po tri pobede i poraza, pa će direktan duel ova dva tima (najverovatnije) odlučiti ko će biti vicešampion BWBL. KKK Nais vredno trenira u sali OŠ Ivo Andrić – istureno odeljenje Branko Bjegović, svi igrači su motivisani i čekaju turnir.

 

 

„Radujemo se odlasku u Sofiju, grad gde smo pre 11 meseci ostvarili prvu pobedu protiv neke ekipe iz inostranstva, a to je bila baš ekipa naših sportskih prijatelja iz Podgorice. Biće to dobra utakmica, kao uostalom i sve utakmice u ligi. Obećavam borbu u ime svih Naisovaca na turniru u Sofiji.“ – rekao je centar Naisa, Dušan Lazarević.

 

Niški tim u subotu 7. maja u 10 sati otvara turnir u Sofiji sa ekipom Paramont iz Podgorice, potom istog dana u 17 sati odmeravaju snage sa šampionom  iz Bijeljina. Sledećeg dana, utakmicom sa domaćim Levskim iz Sofije (početak u 11 sati), odigrava se poslednja utakmica u ovogodišnjoj sezoni.

 

 

Inače, BWBL čine ekipe iz četiri države: Bosne i Hercegovine (KKK Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BKHU Levski – Sofija), Crne Gore (KK OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (KKK Nais – Niš). BWBL se igra po trokružnom, gde svaki tim se sastaje sa drugim po tri puta. Igra se devet kola, a tim sa najviše bodova je šampion BWBL. Svaki tim je domaćin jednog turnira u sezoni. BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Sofija), izvršni komesar prof. dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za suđenje je prof. Igor Đorđević (Niš).

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.