Radnički remizirao na Banovom brdu, sporna situacija u finišu (VIDEO)

U 34. kolu Superlige, odnosno 4. kolu plej-ofa, Radnički je odigrao utakmicu bez golova sa ekipom Čukaričkog u Beogradu.

 

Posle nezanimljivog prvog poluvremena na Banovom brdu, u drugom delu viđena je bolja predstava. Ekipe su bile agilnije i stvoreno je nekoliko izglednih prilika za gol, a u samom finišu možda su Nišlije i oštećene za jedanaesterac.

 

Igrao se 86. minut, najopasniji napadač Radničkog Stefan Mitrović bio je u prodoru, na samoj ivici šesnaesterca oborio ga je Darko Puškarić, a sudija Đorđe Maksimović odmah je pokazao na prekršaj. Čekalo se nekoliko minuta da u VAR sobi provere samo da li je prekršaj načinjen van kaznenog prostora ili je jedanaesterac. VAR sudija Nenad Minaković ipak je presudio da je faul van linije šesnaesterca i da nema penala za niški tim. Da li je Radnički možda i oštećen u ovoj situaciji, procenite sami, ipak ostalo je 0:0.

 

 

Rezultatom mogu da budu zadovoljniji “brđani” koji su bodom osigurali 3 poziciju i izlazak u Evropu naredne godine. Radnički je ostao poravnat na 4. poziciji sa ekipom Voždovca . Do kraja su ostala još tri kola i borba za 4. poziciju koja takođe vodi u Evropu biće grčevita. Nišlije gostuju Crvenoj zvezdi i Partizanu, a dočekuju TSC na Čairu, dok će Voždovac imati tri utakmice sa tri prvoplasirane ekipe, prvo sa Čukaričkim, a zatim sa Partizanom i na kraju sa Crvenom zvezdom.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.