Košarka u kolicima: Triler završnica pripala Nišlijama!

 

Ciklus od pet predsezonskih utakmica uspešno je završen za KKK Nais! U poslednjoj proveri, pred domaćom publikom, jednim poenom razlike u triler završnici, savladan je KKK Despot iz Beograda.

 

U subotu, 31. oktobra, u OŠ Ivo Andrić, u organizaciji Udruženja paraplegičara nišavskog okruga (UPNO) i KKK Nais pod pokroviteljstvom GO Crveni Krst, odigrana je poslednja pripremna utakmica pred novu sezonu Prve lige Srbije za košarkaše u kolicima.

 

Iako je u pitanju prijateljska utakmica, obe ekipe ušle su u meč motivisane da pobede jer se zbog slične vremenske distance nastanka klubova i kvaliteta koji poseduju, stvorilo veliko sportsko rivalstvo, pa su utakmice između ovih klubova, po pravilu, veoma neizvesne.

 

Početak utakmice pokazao je da će i ovoga puta odlučiti detalji i trenutna inspiracija. Ekipe su se gotovo celog poluvremena smenjivale u vodstvu, igralo se „koš za košˮ, pa nijedna ekipa nije mogla da stvori osetniju prednost.

 

U trećoj četvrtini, ekipa Despota „dodala je gasˮ i otišla na pet poena prednosti. Sigurnim šutom sa distance, Beograđani su održavli razliku do druge polovine poslednje četvrtine, da bi Nišlije, požrtvovanom igrom u odbrani i sigurnom igrom u napadu, napravile seriju od 6:0 i time slomile protivnika za konačan rezultat – 41:40.

 

„Čestitao bih momcima na velikoj želji i zalaganju da, posle serije treninga i prijateljskih utakmica, kada su ‘ruke teške’, odigraju koncentrisano na obe strane parketa i u neizvesnoj završnici dobiju kvalitetnog protivnikaˮ –  rekao je trener niške ekipe, Miljan Hadžović.

 

KKK Nais – KKK Despot 41:40 (8:6, 10:12, 8:13, 16:9)

Sudije: Krečković i Avramović

Mesto odigravanja: OŠ Ivo Andrić

KKK Nais: Peralović 2, Vasiljković 2, Hadžović 8, Šimandli, Lazarević, Stevanović 8, Stevanović Orelj 10, Erdevečiler 6, Dinić 5;

KKK Despot: Jovanović 7, Pavlović 4, Makulović 18, Kostić 1, Bicok 10, Zelen, Marić, Fucić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.