KKK Nais nezaustavljiv, trijumfalna turneja kroz region!

Nakon zasluženog letnjeg odmora, Klub košarke u kolicima Nais iz Niša vratio se takmičenja jači nego ikad. Prvi u nizu uspeha bio je trijumf na 3×3 turniru u Sofiji, gde su košarkaši iz Niša osvojili prvo mesto.

Zatim je usledilo gostovanje u Grčkoj, tačnije u Komitiniju, gde je KKK Nais bio gost domaćem klubu Irodikosu, učesniku grčke prve lige. Petodnevna poseta bila je revijalnog karaktera, a svi učesnici nagrađeni su medaljama.

Posle toga, košarkaši iz Niša otputovali su na sever Crne Gore u oslabljenom sastavu bez nekoliko igrača, u Rožaje, gde su zabeležili dve ubedljive pobede – nad POKM iz Makedonije rezultatom 62:14 i nad domaćinima, KKK Ibar iz Crne Gore, rezultatom 45:39.

Posebno se istakao Aleksandar Marinković, zabeleživši 8 poena protiv Makedonaca i isto toliko protiv Crnogoraca, što je sjajan napredak s obzirom da je tek na početak karijere. Titulu MVP igrača turnira osvojio je Vojin Stevanović sa 28 poena protiv tima iz Makedonije i 18 protiv tima iz Crne Gore.

 

Za ekipu KKK Nais u Rožajama nastupila je i devojka Anja Stamenković koja je briljirala na terenu i ostvarila 6 poena na svom prvom međunarodnom gostovanju. Ne manje zapažen bio je i Bratislav Kostić koji je nakon pauze zbog povrede dobro predvodio ekipu do pobede. Pored toga, kapiten ekipe Filip Jovanović, o čijem znanju i iskustvu ne treba trošiti reči, došao je do izražaja u ključnim trenucima kada se meč lomio, deleći nekoliko odličnih asistencija i mudro vodeći svoj tim. Uz Filipovu inspirativnu igru, ostali grači davali su svoj maksimum, te je ceo tim delovao kao dobro podmazana mašina koja ne može da se zaustavi.

 

Sjajan nastup košarkašice Anje pokazuje da u ekipi KKK Nais ima mesta za sve talentovane sportiste bez obzira na pol, dok iskusni igrači poput Filipa svojim primerom vode mlade nade ka novim visinama. Ovakvim balansom mladosti i iskustva KKK Nais gradi osnove za blistavu budućnost kluba.

Predsednik kluba Dejan Šimandli nije krio zadovoljistvo nakon ovakvih rezultata svog kluba nakon pauze. On ističe da su svi u klubu veoma ponosni na postignute uspehe i da će nastaviti da se trude i rade naporno kako bi nastavili niz dobrih igara i pobeda.

Dejan takodje ističe da Niš ima ekipu za poštovanje, spremnu da se nosi sa najboljima.

“Nećemo stati ovde, ovo je tek početak. Imamo jasan cilj i viziju, a to je da KKK Nais postane prepoznatljivo ime na košarkaškoj mapi Srbije i regiona”, izjavio je predsednik Dejan Šimandli.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.