Kik boks klub “Niš” još jednu godinu završio kao najuspešniji u Srbiji

Kik boks klub “Niš” još jednu godinu završio kao najuspešniji u Srbiji

 

Kikbokseri Niša su pored 21 titule prvaka Srbije u protekloj godini, imali i dva šampiona Sveta kao i dva šampiona Balkana. KBK “Niš” je proglašen za najbolji klub na sva tri prvenstva Srbije, K-1, low kick i full contakt, kao i apsolutni šampion sa osvojenih 21 zlatnom, 17 srebrnih i 4 bronzane medalje. I na nivou centralne Srbije “Niš” je bio najbolji klub na svim takmičenjima. Nada i Ivan Krivačević bili su šampioni Balkana, a Srbija najbolja reprezentacija. Na juniorskom prvenstvu Sveta, reprezentativci Srbije iz KBK “Niš”, Nada Krivačević i Janja Savić postali su svetski šampioni. Ivan Krivačević srebrni a Nikolina Stevanović je osvojila bronzu. Srbija je na Svetskom prvenstvu osvojila ekipno 1. mesto u zbirnom plasmanu, kao i 1. mesto u obe discipline K-1 i Low kick-u.

 

Srbiju je kao selektor predvodio Srđan Radulović, inače i trener Kik boks kluba “Niš”, koji ističe “Srbija ne treba da brine za budućnost našeg najtrofejnijeg sporta, jer je naš kik boks na visokom nivou i zato i jesmo svetska velesila. Srpska škola kik boksa ima preko 100 klubova, u kojima se kvalitetno radi, i ni jedan uspeh nije slučajan”. 

 

Pored vrhunskih rezultata u kik boksu, postignuti su i dobri rezultati u Boks klubu “Vitez”, a najvredniji je osvajanje pojasa profesionalnog WBC ŠAMPIONA Mediterana koji je osvojio najuspešniji takmičar kluba Novak Radulović, pobedivši nokautom u 9. rundi u Luganu (SWI) , domaćeg boksera Marijusa Antoniettia. Očekivanja su da se i u 2023. ponove vrhunski rezultati iz predhodne godine.

 

 

 


 

 

 


Povezane vesti

Staša Gejo evropska vicešampionka (VIDEO)

Srpska reprezentativka u sportskom penjanju, Nišlijka Staša Gejo, okitila se titulom vicešampionke Evrope na takmičenju koje je održano u Moskvi.Ovaj

Mlade niške košarkašice sjajne na Saveznom treningu

  Proteklog vikenda u Beogradu, u SC „Vizura“, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, održan je prvi Savezni trening u 2023.

Dečji ples na Čairu (VIDEO)

Stadion Čair poslužio mališanima iz niških vrtića kao plesni podijum, na kome su, zajedno sa vaspitačicama, uz popularne dečje pesmice,

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.