Niški streličari uspešni na domaćem terenu

Proteklog vikenda u organizaciji SK Niš održan je 23. Memorijal “Mihajlo Čolović – Čole”, rangirno takmičenje iz kalendara Streličarskog saveza Srbije. Učestvovalo je 94 takmičara iz 22 kluba. Takmičari “Niša” postigli su veoma dobre rezultate.

U konkurenciji seniora, olimpijski luk, niški takmičari su osvojili zlatnu i bronzanu medalju. Mihajlo Stefanović je posle dobrog plasmana u kvalifikacijama stigao do finala gde je pobedio Aleksu Obradovića  iz SK Košutnjak. Marko Vulić je kvalifikacije završio kao osmi, ali je odličnim gađanjem u eliminacijama stigao do meča za bronzu i tu pobedio Igora Dakića  iz SK Velos.

U istoj konkurenciji ekipa “Niša” završila je kao najbolja, ispred ekipa SK Velos i SK Košutnjak koje su završile kao drugoplasirana, odnosno trećeplasirana ekipa.

U konkurenciji juniorki Nišlijka Danica Nikolić je zauzela treće mesto. U meču za bronzu je raspucavala sa Petrom Todorović , takođe takmičarkom miškog kluba kluba.

U konkurenciji seniori, kompaund luk Ognjen Nedeljković ostaje nepobediv ove sezone, u kvalifikacijama zauzima prvo mesto, a kroz raspucavanje dolazi do meča za zlato gde pobeđuje Stefana Žikića  iz SK Pančevo.

U konkurenciji seniori, goli luk, Majović Dragoljub osvajio je  bronzanu medalju. On je posle sedmog mesta u kvalifikacijama kroz raspucavanje uspeo da stigne do meča za bronzu gde biva bolji od Josipovića iz kluba NS2002.

U istoj konkurenciji ekipa Niša je bila drugoplasirana ispred kluba NS2002, a iza SK Vidovdan iz Beograda.

“Mi smo veoma zadovoljni učinkom, svakako je moglo i puno bolje ali domaći turnir uvek nosi i neki dodatni pritisak. 5 individualnih i 2 ekipne medalje nam daju dodatnu motivaciju za dalje pripreme pred državno prvenstvo koje se održava za tek nešto više od mesec dana u Rumi.“- ističu u niškom klubu.

 

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.