Karatisti “Niša” sa juniorskog prvenstva Srbije doneli 4 medalje

Proteklog vikenda u hali “Šumarice” u Kragujevcu, održan je Kup Srbije za kadete, juniore i seniore u okviru Karate Federacije Srbije.

 

Ppodmlađena ekipa Karate kluba “Niš”, osvojila je 4 medalje, ostvarivši veoma zapažen nastup.

 

Zlatom se okitila jedna od najperspektivnijih srpskih karatistkinja, Anđela Marinković (juniorke, teška kategorija) ubedljivo savladavši sve svoje protivnice.

 

Srebro je osvojila Katarina Đorđević (juniorke do 59 kg), aktuelni juniorski prvak države, posle kvalitetnog nastupa u 4 meča, izgubivši finale 0-1, posle sumnjive sudijske odluke.

 

Bronzana odličja osvojili su Stefan Stanojević (juniori do 61 kg), osvajač 5. mesta na Evropskom prvenstvu i Kristina Đorđević (kadetkinje do 54 kg), dolazeća nada niškog kluba.

 

U KK Niš ističu da su veoma zaasovoljni organizacijom takmičenja KFS-a u izuzetno teškim okolnostima izazvanim Covid virusom. Sobzirom na dugu pauzu u takmičenjima, zadovoljni su i ostvarenim rezultatima koji pokazuju da se polako vraćaju u formu. I napominju da se nakon ovog takmičenja okrećemo sPrvenstvu Srbije i Nacionalnoj Premijer ligi za seniorke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.