Kadeti Nibaka treći u Srbiji

Niški OKK Nibak zauzeo je visoko treće mesto na Fajnal foru Međuregionalne kvalitetne lige za kadete, održanom od 19. do 21. maja u novosadskom Spensu.

Pobednik završnog takmičenja i prvak Srbije je KK Beko iz Beograda.  Na drugom mestu završila je ekipa Star iz Novog Sada, dok se niški Nibak popeo na bronzano postolje. Četvrta je ekipa Crnokosa iz Kosjerića.

Prvu utakmicu Nišlije su odigrale sa domaćinom KK Star i, s obzirom na mlađe igrače, neiskustvo i primetnu tremu, nisu se najbolje snašli. Izugubili su rezultatom 88:65.

U drugoj utakmici, protiv favorita, ekipe Beka koja ima tri reprezentativca Srbije, Nibak je, uz odličnu igru, u 37.minutu vodio sa 4 poena razlike, ali je na kraju ipak izgubio rezultatom  68:78.

U trećoj utakmici , protiv Crnokose iz Kosjerića, posle početnog vođstva, igrači Nibaka su na poluvreme otišli sa 8 poena zaostatka. U nastavku, igrajući sa velikom energijom i motivacijom ipak su dobili utakmicu za bronzanu medalju, rezultatom 69:88.

Poseban značaj plasmanu mladih niških košarkaša daje činjenica da su nastupili sa veoma mladim timom. Takmičenje je bilo u rangu kadeta 2000/2001. godište, a uspeh trećeplasiranog Nibaka je utoliko veći, ako se ima u vidu da je ekipa, u svom sastavu, imala 6 mlađih igrača (5 igrača 2002. i jedan 2003. godište).

Kadeti Nibaka zasluženo su, kao prvaci jugoistocne Srbije, u konkurenciji 10 ekipa, sa skorom 16 prema 2, izborili plasman na Fajnal for. Oni su, na završnom turniru, i pojedinačno briljirali na svojim pozicijama. Najtalentovaniji igrač turnira je Matija Svetozarević, koji je u utakmici sa prvoplasiranom ekipom Beka, ostvario 22 poena (6 trojki). Najbolji skakač turnira je kapiten Dušan Đorđević , dok je drugi asistent plejmejker Aleksa Đorđević. Nemanja Đorđević je drugi trojkaš turnira.

Ekipu koja je treća u Srbiji, kao i sve slekcije Nibaka ove godine, predvodio je trener Milan Tubić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.