Jedriličarska regata na Bovanskom jezeru (VIDEO)

Jedriličarski klub “Zoran Radosavljević” iz Niša, sa uspehom je organizovao još jednu regatu, ovoga puta na Bovanskom jezeru. Prefiks medjunarodni izostao je zbog izuzetno jake Ilindendske regate na Ohridskom jezeru, pa su tradicionalni prijatelji iz Bugarske i Makedonije ovoga propustili Bovan.

Jedriličari su se na Bovnu nadmnetali u klasi laser 47 i optimist, a na vodi su se pojavile i popularne 470-ice, sa sve nekadašnjim državnim šampionkama,  Andjelijom i Milenom Milosavljević. Tradicionalni učesnici regate na Bovanskom jezeru bili su i jedriličari sa Palića.

Na Bovanskom kupu 2017. pojedini takmičari imali su vatreno krštenje, neki su prvi put stigli do medalje, ali su svi redom istakli da im je izuzetno drago što su učestvovali na jedinoj jedriličarskoj regati koja se održava u ovom delu Srbije. I učesnici sa Palića, iz Beograda, Kraljeva, Niša…

Svi su se složili da je Bovansko jezere prelepo – i oni koji su prvi put ovde i višestruki povratnici. Sa sportske strane gledano, regatno polje zadovoljava i stroge medjunarodne kriterijujme. Sa druge strane, povoljni vetrovi nekada duvaju, a nekada ih jednostavno nema….

Jedriličarski klub “Zoran Radosavljević” iz Niša, kao nosilac jedrenja na jugoistoku Srbije, još jednom se potvrdio kao dobar organizator, dok je pokrovitelj regate i ovoga puta bio Grad Niš.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.