Stonoteniserke “Josip Kolumba” na dobrom putu da se domognu Superlige (VIDEO)

Niš ima tri stonoteniske ekipe u drugom po rangu takmičenu, i to Železničar i Medijanu u muškoj i ekupu Josip Kolumba u ženskoj konkurenciji. Železničar u muškoj i Josip Kolumbo u ženskoj konkurenciji imaju izgledne šanse da se domognu Superlige Srbije. U Prvoj ženskoj ligi stonoteniserke Josip Kolumba zauzimaju drugo mesto koje vodi u elitu i u derbiju kola savladale su trećeplasiranu ekipu Dobanovca sa 4-1. Ekipu sa klupe predvodi Dušan Popović.

Da se nalazi u dobroj formi u meču sa Dobanovcem potvrdila je Olga Mijailović, koja je po uspešnosti, među najboljim igračicama lige.

Osim Olge za nišku ekipu nastupile su još Ivana Gržalja i Biserka Ristić. Ovaj trio trenutno zauzima drugo mesto iza neprikosnovene Vojvodine iz Novog Sada. Ambicije su da se mesto koje vodi u elitu zadrži do kraja takmičenja.

Kuriozitet je da su  u  Superligi Srbije za žene sve ekipe iz Vojvodine, ne računajući Crvenu Zvezdu koja jeste iz Beograda, ali koja je na samom začelju, pa je vrlo verovatno da će ekipa Josip Kolumba, ukoliko se planovi ostvare,  biti jedina ekipa u Super ligi južnije, ne od Beograda,  nego od Novog Sada!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.