Ivica Tončev: Zašto niška deca neće u niški klub?

U godini velikog jubileja Radnički je kroz baraž došao do opstanka. Kritike su razne, a neke od njih odnose se na to što u niškom timu nema mnogo Nišlija. U opštirnom intervju za Sportski žurnal, između ostalog, Ivica Tončev, govorio je i na ovu temu.

„Patriotizam u fudbalu ne postoji. Želeli smo da vratimo nišku decu, ali… Jednom Nišliji nudili smo platu od 5.000 evra, a on ode u klub koji nam je konkurent za 5.500, ne za 10.000 hiljada. Pogledajte golmana Inđije (Čupića), on je niško dete, pa „poginuo“ protiv nas. Isto je bilo i pre dve godine kada smo se borili za opstanak, a on na golu Zlatibora. U jednom trenutku su sedmorica Nišlija bila u Kruševcu, a nama su falili igrači. Imamo nekoliko Afikanaca, koji su bili najbolji, možda su nas i spasili ispadanja, a najjeftiniji su“ istakao je Tončev za Sportski žurnal.

„Imamo i primer braće Ilić. Pre nekoliko godina zvali su nas ljudi iz Mančester sitija i pitali da li Ilići, pošto nemaju mesta u timu, mogu da treniraju kod nas na stadionu i sa našom ekipom. Naravno da smo dozvolili, bez ikakve finansijske nadoknade, reč je o našoj deci, tako su i prihvaćeni. Sada kada je došlo vreme za pozajmicu, Luka Ilić je otišao u TSC i tamo je nosilac igre. Njegovi menadžeri su rekli da mu ne odgovaraju tereni i okolina. Dakle, odgovaralo mu je samo da trenira. Kakvu nišku decu oni traže. Klub je iz Niša, a igrači će biti oni koji su spremni da „poginu“ za Radnički“ zaključio je on.

 

 

 

1 Comment

  1. Meraklija
    10/06/2023 - 21:23

    Kakve priče za malu decu. Uništili ste mnoge generacije nniške dece. Već u kadetima dovodite decu sa strane koja igraju na pozicijama gde ima odlične dece, lošiji su od naših, ali verovatno vam stave pare u džep da bi igrali, plaćate im stan i hranu… Puštate nišku decu niz vodu godinama unazad. Sramota!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.