Saopštenje Radničkog nakon optužbi iz Inđije

Bura nakon baraža između Radničkog i Inđije se ne stšava. Iako je činilo se sve završeno nakon ubedljive pobede Nišlija na Čairu i očuvanja statusa superligaša, klubovi su krenuli naizmenično da iznose svoja nezadovoljstva nakon ovog meča.

Prvo su se oglasili iz tabora Inđije iznevši probleme u kojima su se našli pre same utakmice, a koje su im priredile pristalice niške ekipe (ometali ih u hotelu i izbušili gume na klupskom autobusu), zatim su i Nišlije iznele zamerke na suđenje sudije Milanovića, da bi kao grom iz vedra neba stigla optužba Sremaca da je pojedinim igračima neko nudio mito da “popuste” u revanšu na Čairu.

Zbog svega toga oglasili su se i iz uprave Radničkog, a saopštenje prenosimo u celosti.

FK Radnički Niš je za poštovanje svih zakona Republike Srbije. Radnički daje punu podršku državnim organima da utvrde sve činjenice povodom optužbi iz FK Inđija. U svakom slučaju, mi kao Uprava Radničkog nemamo saznanja o događaju za koji nas optužuju i želimo da državni organi u što kraćem vremenskom roku utvrde činjenice i odbace sumnju sa FK Radnički.

Verujemo da će nadležni državni organi brzo otkriti istinu i da će i oni za koje se utvrdi da su podneli lažne prijave biti sankcionisani u skladu sa zakonima Republike Srbije.

Naglasili bismo i da FK Radnički osuđuje nemili događaj koji se desio ispred hotela u Nišu u kome su bili smešteni fudbaleri i stručni štab FK Inđija, kada su neodgovorna lica na parkingu izbušila gume na autobusu i po pitanju ovog događaja apelujemo na PU Niš da pronađu počinioca u što kraćem vremenskom roku.

Do okončanja istrage FK Radnički Niš se neće više oglašavati po ovom pitanju a da će nakon toga protiv podnosioca  prijave, ako se utvrdi da su lažne i koriste se u cilju diskreditacije FK Radnički, adekvatno reagovati i podneti prijave protiv istih.

Uprava FK Radnički Niš

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.