IN MEMORIAM – Dalibor Dikson Destanović (1975-2023)

Tragična vest stigla je iz Rumunije. Od posledica infarkta iznenada je preminuo Dalibor Dikson Destanović, srpski trener i bivši košarkaš koji je poslednjih sedam godina živeo i radio timu Feniks iz rumunskog grada Galacija.

Destanović je svoju košarkašku karijeru počeo 1991. godine u Napretku iz Aleksinca. Tokom godina branio je boje nekoliko srpskih klubova, ali je igrao i u inostranstvu. Ostavio je dubok trag u Bugarskoj, kao i u Republici Srpskoj u kojoj je sa Radnikom iz Bijeljine osvojio prvenstvo. Karijeru je završio u matičnom klubu Napretku, a poslednju utakmicu odigrao je 14. aprila 2012. godine protiv Jagodine u Aleksincu pred svojim navijačima koji su mu priredili sjajan oproštaj od igračke karijere.

Nakon toga je nekoliko godina radio sa mlađim kategorijama Napretka, ali i u seniorskom timu, da bi posle nekoliko godina odlučio da se otisne u pečalbu, ispostavilo se i na konačnu destinaciju u karijeri, grad Galaci na severu Rumunije. Ostaće upamćen kao jedan od najboljih aleksinačkih košarkaša u istoriji ovog grada.

Ekipa produkcije “South media” bila je 2017. godine u Galaciju i napravila je reportažu o Destanoviću čija je trenerska karijera prerano prekinuta na tragičan način, imao je još mnogo toga da da košarci koju je neizmerno voleo.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.