Napredak opravdao ulogu favorita na memorijalu “Milan Milošević Mica” (VIDEO)

Napredak iz Aleksinca je pobednik Memorijalnog turnira “Milan Milošević Mica”. Polovina septembra već 11 godina je vreme rezervisano za vredne pripremne utakmice za klubove u kojima je Milošević igrao za vreme svoje košarkaške karijere. Ove godine su učestvovali klubovi iz tri različita ranga takmičenja, novi prvoligaš Napredak iz Aleksinca, drugoligaši niški Konstantin i Pirot, kao i član Prve regionalne lige, KK Niš.

Niš je pobedom u polufinalu protiv favorizovanog Pirota poneo epitet najprijatnijeg iznenađenja turnira. U drugom polufinalu Napredak je lako savladao dojučerašnjeg velikog takmaca u Drugoj ligi, ekipu Konstantina. Drugog dana u borbi za treće mesto Konstantin je u neizvesnoj završnici bio bolji od Pirota, a u finalnom meču, Napredak iz Aleksinca je još jednom opravdao ulogu favorita i ubedljivo je slavio protiv košarkaša Niša.

Pored takmičarskog, turnir je imao i revijalni deo, prijateljsku utakmicu odigrali su prijatelji Milana Miloševića. Po završetku memorijala dodeljene su i nagrade učesnicima, najbolji strelac bio je Luka Milojević, dok je za najboljeg igrača proglašen Aleks  andar Ilkić, obojica iz ekipe Napretka.

Klubovima učesnicima memorijal je bio odlična provera pred početka takmičenja koja ih očekuju od oktobra, a organizatori su još jednom na pravi način sačuvali sećanje na svog tragično preminulog prijatelja, dali su i obećanje da će u narednim godinama nastaviti tradiciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.