Fudbaleri Aluminijuma i zvanično šampioni Prve niške lige (VIDEO)

Broj 6. je čekao, i dočekao titulu. Fudbaleri Aluminijuma  i zvanično su šampioni Prve niške lige, što su zajedno sa svojim vernim navijačima – Metal bojsima umeli i da proslave.

 

U poslednjem prvenstvenom kolu, u utakmici bez rezultatskog značaja, savladana je ekipa Čegra 1946 iz Donjeg Matejevca, rezultatom 4:1. U fer i korektnoj utakmici, obe ekipe igrale su otvoreno,  ali efikasniji su bili domaćini koji su pobedu obezbedila golovima Nemanje Nedeljkovića, dva puta Vladimira Đurđevića i Petra Nikolića u samom finišu susreta. Počasni gol za Čegar postigao je Dušan Popović nakon jedne greške odbrane Aluminijuma.

Tako je ekipa iz Naselja Nikola Tesla na ubedljiv način došla do titule i plasmana u Zonu.

 

Pehar  kapitenu Slaviši Nikoliću uručio je Hadži Ivan Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza Niša, a fudbalerima Aluminijuma lično je čestitao i predsednik Gradske opštine Niška Banja, Dušan Živković, koji je naglasio da će pomoć opštine ovom klubu u narednom periodu biti i veća, zbog uspeha koji postižu. Pomoć će sigurno biti neophodna, jer igranje u višem rangu zahteva dodatno uređenje Stadiona Delnice.

 

Pored uređenja infrastrukture igranje u “nikad jačoj zonskoj ligi” zahtevaće izvesno i  pojačanje igračkog kadra.

 

Kako god bilo, sigurno je da će naredne sezone entuzijasti i ljubitelji fudbala iz Naselja Nikola Tesla učiniti to da utakmice u ovom naselju budu pravi praznici fudbala.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.