FSS zaustavio futsalere Aleksinca u istorijskom pohodu

Fudbalski savez Srbije doneo je jednu u najmanju ruku čudnu odluku. Utakmicu četvrtfinala Kupa Srbije u kojoj su snage trebali da odmere Aleksinac i Novi Pazar, naša krovna organizacija registrovala je u korist gostiju.

 

KMF Aleksinac je nakon istorijske pobede nad aktuelnim šampionom Crvenom Zvezdom čekao duel na svom terenu sa Novim Pazarom. Prvobitni termin odigravanja utakmice je na zahtev gostiju pomeren, a naknadni termin koji je ponudio Aleksinac nije prihvaćen pa je utakmica registrovana u korist Pazaraca.

 

Nerazuman i sigurno nesportski potez srpske kuće fudbala kojim je kažnjen klub sa juga naše zemlje izazvao je razočarenje u Aleksincu:

 

“U ovom teškom vremenu dok se pojedini fudbalski klubovi bore sa ogromnim finansijskim problemima širom planete zbog pandemije koronavirusa i dok niko ne može sa sigurnošću da potvrdi kad će se fudbal i život uopšte vratiti u normalne tokove, Fudbalski savez Srbije doneo je jednu sramnu odluku.

 

FSS, naša krovna organizacija, je iz poptuno nelogičnog razloga utakmicu ¼ finala kupa Srbije u futsalu u kojoj je trebalo da se sastanu naš klub i klub malog fudbala Novi Pazar registrovala službenim rezultatom u korist gostiju.

 

KMF Aleksinac 2015 se na sportskom polju nikada nije bavio prizemnim i nesportskim radnjama i neće i na dalje. Važimo u futsal svetu u našem regionu za uzornog domaćina i do sada su svi naši protivnici imali reči hvale na organizaciji i gostoprimstvu tokom naših utakmica. Naša publika je uvek bila korektna prema rivalima i uvek je znala da nagradi dobre poteze protivnika aplauzima, a naši igrači, stručni štab i Uprava kluba su uvek bili primer kako se sportski radnici trebaju odnositi.

 

Sporna utakmica koja je trebala da se odigra prošle nedelje bila je regularno zakazana u skladu sa svim propisima ali je odložena na zahtev gostujuće ekipe za ovu nedelju, pa samim tim mi nismo krivi za novonastalu situaciju. Utakmicu smo zakazali za četvrtak 25.03.2021-e godine sa početkom od 21h, ali je stigao negativan odgovor iz FSS-a sa konstatacijom da se utakmica mora odigrati u sredu ili će u suprotnom biti registrovana u korist gostiju.

 

Mi kao klub nismo u mogućnosti da organizujemo utakmicu toga dana i mišljenja smo da je FSS trebao da nam izađe u susret i dozvoli da odigramo tu utakmicu sutradan. U godini u kojoj je naš klub napravio najveći uspeh od svog osnivanja osvojivši kup FSRIS-a i obezbedivši plasman u 1/16 finala kupa Srbije gde je kao autsajder izbacio aktuelnog šampiona države Crvenu Zvezdu suočeni smo sa ogromnom nepravdom. Ceo svoj budžet potrošili smo na ovaj kup i nemamo para, jedva sastavljamo kraj sa krajem, a napominjemo da su sve obaveze prema igračima, stručnom štabu, kao i prema društvenim strukturama izmirene na vreme.

 

Umesto da se ekipe motivišu od strane saveza da igraju Kup i da se nagrade došli smo do situacije da se kažnjavaju ni krive ni dužne.” – ističe se u saopštenju kluba

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.