Fanatičnom borbenošću Naisa do treće uzastopne pobede (VIDEO)

Rukometašice Naise vezale su i treću pobedu u Arkus ligi, pošto su u furioznom finišu savladale SPD Radnički iz Kragujevca sa 26-22 (11-13).

 

Većim delom utakmice delovalo je da će Naisa teško doći do bodova protiv favorizovane ekipe iz Kragujevca. Prvi deo susreta završen je vođstvom gošći 13-11, a tome je najviše doprinela sjajna golmanka Radničkog Gordana Petković. Ne samo da je bila dobra na golu, nego je u kontrama sjajno pronalazila svoje saigračice i bukvalno ih „spajala sa golom“.

 

U drugom delu su gošće zaigrale još angažovanije i u 41.minutu imale i 4 gola prednosti (17-13).  Naisa međutim zbija redove i korak po korak,  5 minuta pre kraja susreta stiže do izjednačenja.  Činilo se tada da će osvojeni bod biti veliki kao kuća, ali ekipa trenera Živojina Maksića ponovo pokazuje da ima karakter. Nošena podrškom sa tribina,  Naisa u odbrani  steže do fanatizma, tako da gošće iz Kragujevca uspevaju preko Nišlijke u svojim redovima Teodore Veličković da postignu još samo 1 gol, ali Naisa vezuje čak 5. U samom finišu, mlađana Jana Milošević pokazuje sa linije sedmerca „da ima herca“, a Jelena Stojanović I Jovana Veljković samo potvrđuju veliku pobedu Naise. Jovana Veljković proglašena je i za igračicu utakmice.

 

Naisa u narednom kolu gostuje ekipi Vrbasa.

 

 

NIŠ, hala „Čair“. Gledalaca: 250. Sudije: Branko Radaković, Nikola Bakmaz (Novi Sad). Sedmerci: Naisa 7 (4), Radnički 5 (4). Isključenja: Naisa 6 minuta, Radnički 18 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Ranđelović, T.Petković 4, Đurović, Veljković 3, Dala 1, Stojanović 2, Mihajlović  1, Milošević 3, Stamenković 3, Nikolić 5, Rajković, Mladenović, Belić 4.

SPD RADNIČKI: G.Petković, Pojužina, Veličković  8, Bjelak 4, Knežević 2, Rašković, Andrić, Blagojević, Mikić, K.Petrović 4, T.Petrović, Inđić 3, Ranković 1, Todorović.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.