ping pong

Ekipa OŠ “Branko Miljković” najbolja na “Majskom turniru” u malom fudbalu (VIDEO)

Ekipa OŠ “Branko Miljković” najbolja na “Majskom turniru” u malom fudbalu (VIDEO)

Majski turnir u malom fudbalu opravdao je očekivanja. Sportski savez Niša u saradnji sa Učiteljskim društvom u Nišu i Udruženjem pedagoga fizičke kulture uspešno je organizovao turnir za najmlađe, za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola.

Utakmice su igrane na veštačkoj travi u osnovnoj školi „Sveti Sava“, dok su mečevi za medalje odigrane u Sali Osnovne škole „Mika Antić“. U utakmici za treće mesto osnovna škola „Stefan Nemanja“ bila je uspešnija od vršnjaka iz škole „Ivo Andrić“, dok je pravu poslasticu predstavljala finalna utakmica, u kojoj su se sastale dve najbolje ekipe – „Dušan Radović“  I  „Branko Miljković“. “Princ poezije“ je bio uspešniji pomalo iznenađujuće slavio sa 2-0. Izabranici učitelja Srđana Ristića nisu uspeli da materijalizuju nadmoć u brzini i tehnici, pa je čvršća, ali nikako manje kvalitetna ekipa uspela da osvoji Majski turnir. Za igrača turnira proglašen je Pavle Davkovski, strelac prvog gola u finalu.

Pavle Davkovski, Ognjen Ristić, Nikola Stanković i ostali učesnici velikog finala imali su priliku da pre svoje utakmice na delu vide i legende niškog, pa i srpskog malog fudbala, jer je odigrana finalna utakmica Lige veterana.

Još jedan doajen malog fudbala učesvovao je u velikom finalu. Popularni Stoja ovoga puta našao se u ulozi sudije.

Sve u svemu, Majski turnir u malom fudbalu, zahvaljujući Sportskom savezu Niša, Učiteljskom društvu i Udruženju pedagoga fizičke kulture i dalje živi. Grad je ovu manifestaciju podržao taman toliko da se ne ugasi, a za narednu godinu organizatori najavljuju turnire na opštinskim nivoima, uz veliko finale u hali „Čair“.


No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.