OKK Junior: „Mini košarka – maksi zabava“

Završnom manifestacijom u Sali Osnovne škole „Dušan Radović“ spuštena je zavesa na ovu sezonu programa pod nazivom „Mini košarka – maksi zabava“ koju poslednjih godina više nego uspešno sprovode u delo Predškolsa ustanova „Pčelica“ i Omladinski košarkaški klub Junior.

Stotinak devojčica i dečaka je mnogobrojnoj publici, koju su činili roditelji i rodbina mališana, predstavilo deo veština koje su naučili trenirajući prethodnih meseci sa trenerima iz OKK Juniora.

Akcija je trajala prethodna tri meseca i u njoj je oko 800 mališana uzrasta pet i šest godina iz 12 niških vrtića imalo priliku da se upozna sa košarkom i uz adekvatan stručni rad nauči osnovne veštine. Predškolska ustanova „Pčelica“ je širom otvorila vrata ovoj akciji.

„Projekat „Mini košarka-maksi zabava“ je veoma važan za Predškolsku ustanovu „Pčelica“, budući da promoviše sport i decu uči zdravom načinu života od samog detinjstva. Zaista smo srećni što smo na ovaj način ostvarili saradnju sa ovim divnim momcima koji su profesionalno i predano radili sa mališanima i koji su im negde pokazali koliko je sport važan u životu i odrastanju. Za ovaj uzrast je pogodno što se radi o kolektivnom sportu, da deca kod sebe pospešuju ljubav i timski rad, naravno, da nauče da pobeđuju, ali i gube, sve ono što ćem im trebati za život“ – izjavila je Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Omladinski košarkaški klub Junior je jedan od najstarijih košarkaških kolektiva u gradu i ima bogato iskustvo u radu sa mlađim kategorijama, a pioniri su u pokretanju akcija sa decom predškoskog uzrasta.

 

„Na završnu manifestaciju smo pozvali svu decu koja su prethodna tri meseca radila sa našim trenerima, drago nam je što se veliki broj njih odazvao. Za trud i zalaganje smo svoj deci koja su danas došla obezbedili medalje i prigodne poklone, a Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ smo poklonili mini koševe, lopte i rekvizite prilagođene predškolskom uzrastu. Osam naših trenera je učestvovalo u ovom programu i drago mi je što je sve proteklo u najboljem“ – izjavio je Tomislav Simić, direktor Omladinskog košarkaškog kluba Junior.

Uz prezentovanje košarkaških veština mališani su imali priliku i da se upoznaju sa aplikacijom „EduSphera“ koja ima za cilj da spoji dečiju igru i virtuelni svet u kome oni provode sve više vremena, na taj način istovremeno osnažuju fizičku aktivnost i zdrav stil života kod dece.

Sudeći po osmesima mališana i strašću koju su pokazali predstavljajući ono što su naučili, akcija „Mini basket – maksi zabava“ se pokazala kao pun pogodak. U dobitnoj kombinaciji za sve profitirala je i košarka koja je dobila veliki broj fanova još u predškolskom uzrastu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.