Ekipa iz Kine u sledećoj sezoni SEHA lige

Ekipa iz Kine u sledećoj sezoni SEHA lige

Izvršni odbor SEHA – Gazprom lige odlučio je da će u sezoni 2019/2020 kineski tim Pekinški univerzitet sporta biti novi učesnik regionalne lige. Jedno od 12 mesta u novom sistemu takmičenja sada je popunio ovaj kineski tim.

“Deveta SEHA – sezona Gazprom lige donosi mnogo novosti našoj ligi, a jedna od njih će biti kineski tim Pekinški univerzitet sporta, koji će učestvovati u predstojećoj sezoni. To je novo rukometno doba u regionu i SEHA – Gazprom ligi. Naš cilj je da razvijemo regionalni rukomet i donesemo nešto novo, revolucionarno u region, na taj način širimo naše horizonte i tržišta u jugoistočnoj Evropi, ali i van evropskih granica “, rekao je Mihajlo Mihajlovski, predsednik SEHA – Gazprom lige.

On je dalje komentarisao širenje Lige sa 10 na 12 klubova. “U predstojećoj sezoni u Ligi ćemo imati 12 učesnika. Uvijek težimo jačem sportskom, ali i marketinškom aspektu Lige i sigurni smo da ćemo sa ulaskom Kineza u Ligu podići rukomet na viši nivo. Mogu da kažem da smo veoma ponosni i da srdačno pozdravljamo Pekinški univerzitet sporta u našoj ligi i da je pred nama, puno posla, novih izazova i novih projekata. Nadamo se da će ova 9. sezona biti posebno uspešna i uzbudljiva.


Povezane vesti

Streličari Niša drugi u državi

Proteklog vikenda u Temerinu je  održano dvoransko prvenstvo države u streličarstvu za sve kategorije, na kome je SK Niš još

,,Evropska nedelja sporta” prvi put i u Nišu (VIDEO)

Niška Tvrđava minulog vikenda vrvela je od dečije graje, igre i pesme. Po prvi put Niš se uključio u obeležavanje

Vaterpolisti Naisa poraženi u Šapcu

Vaterpolisti Naisa pretrpeli su poraz u Šapcu od istoimenog tima. Domaći su slavili sa 15:6 (6:2, 2:1, 4:1, 3:2). 00

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.