Duel Đera i Kverija na startu Dejvis kupa (VIDEO)

Susret prvog kola Dejvis kupa između Srbije i SAD-a otvoriće Laslo Đere i Sem Kveri odlučeno je žrebom. Oni se sastaju u petak od 15h. Nakon toga na teren izlaze Dušan Lajović i Džon Izner. U subotu, takođe u 15h, na programu je meč u dublu. Srbiju će predstavljati Nikola Milojević i Milan Zekić, dok će se naspram njih naći Rajan Harison i Stiv Džonson. Poslednjeg dana na programu su singl mečevi. Od 14 h trebalo bi da počne duel Lajović/Kveri, a zatim Đere/Izner.

Gostujući teniseri apsolutni su favoriti u ovom susretu, jer će za protivnika imati Srbiju predvođenu nekim novim klincima. Jedan od njih – Dušan Lajović, za nacionalni tim debitovao je upravo u Nišu. Srbija je oba puta kada je Lajović bio u sastavu slavila, a srpski teniser se nada da naš tim i sada može da uz pomoć publike iznenadi Amerikance.

Podrška publike je veliki faktor, pogotovo što u Dejvis kupu, ne važe pravila kao na ATP turu, publika može da bude glasnije, što je motiv više. Mnogi momci osećaju pritisak, jer će debitovati pred domaćom publikom i nije lako debitovati kod kuće. Ja prvi meč igram sa Iznerom do sada smo se sastajali četiri puta, poslednja dva meča završena su nakon taj-brejka, odlučilo je par lopti. Dobro je što se igra na tri dobijena seta i što igramo na šljaci, izjavio je Lajović.

Laslo Đere koji će prvi na teren bio je saglasan sa Lajovićem u konstataciji da pritisak postoji. Najviše zbog činjenice da sada ne igraju za sebe već za celu državu istakao je mladi igrač.

 

Srbija je 2010. godine u Beogradu osvojila čuvenu Salataru. Interesantno je da sada u timu neće biti nijedan igrač koji je tada osvojio Dejvis kup. Sa druge strane Amerika je gotovo u najjačem sastavu stigla u Niš.

Naš nacionalni tim je dva puta igrao u Nišu i oba puta slavio 2012. protiv Švedske i 2016. protiv Rusije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.