Zimonjić odredio igrače za duel sa Amerikancima

Selektori Srbije i Sjedinjenih Američkih Država objavili su spisak igrača na koje računaju za meč prvog kola Dejvis kupa.

Dueli u hali Čair, na programu  su od 2. do 4. februara. Selektor Srbije Nenad Zimonjić odlučio se za podmlađeni sastav. Orlove će predvoditi Dušan Lajović (75. teniser sveta), tu su još Laslo Đere (85), Nikola Milojević (176), Peđa Krstin (232) i Miljan Zekić (297).

Očekuje nas izuzetno težak meč protiv reprezentacije Amerike. Do sada smo imali dva priliku da dva puta igramo protiv njih u Svetskoj grupi i oba puta smo slavili u izuzetno neizvesnim mečevima. U tim mečevima smo učestvovali u najjačem sastavu, ovog puta povrede su omele naše igrače da učestvujemo u najjačem satavu tako da biće izuzetno teško. Imali smo priliku da biramo podlogu što je jedini adut u ovom slučaju i naravno velika podrška publike koja je u Nišu uvek bila sjajna. I do sada smo sve mečeve u Nišu pobeđivali, nadam se da ćemo naći načina da i ovog puta uspemo u tome, kaže selektor Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.

Džim Kurijer selektor SAD računa na sledeće igrače: Sem Kveri (13. igrač na ATP listi), Džon Izner (16), Rajan Harison (45)  i Stiv Džonson (48).

Sat vremena pre početka žreba, koji je na programu 01. februara kapiteni oba tima imaju pravo promene dva igrača. Od 2018. godine uvedeno je novo pravilo, pa tako umesto dosadašnjih četiri igrača, tim broji pet igrača koji mogu biti žrebani i koji imaju pravo nastupa.

Dejvis kup reprezentacija Srbije je i prošle godine igrala u Nišu, tada je naš tim savladao Rusiju.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.