Niški košarkaši u kolicima se ozbiljno pripremaju za nastupajuću sezonu (VIDEO)

Klub košarke u kolicima „Nais“ iz Niša u rekordnom roku prešao je put od ekipe  u osnivanju do veoma dobro organizovanog kluba, sa visokim takmičarskim ambicijama i još važnijoj ulozi oko uključivanja u sport osoba sa invaliditetom. Po prvi put, klub je uspeo da organizuje i bazične pripreme pred važna takmičenja.

 

Uslovi za pripreme su vrhunski što potvrdjuje i Nemanja Vukašinović, izuzetno kvalitetno pojačanje ekipe iz Niša.

 

Treninzi su jako dinamični, ali kako sami igrači ističu, bitno je da nisu stigli nespremni.

 

A sam igrački kadar ekipe iz Niša sve je bolji. Od samo par igrača na početku , tim je značajno narastao i sada je jasno da neće moći svi da budu u protokolu za prvenstvene utakmice.

 

Visoke takmičasrke ambicije samo su deo osnovne misije ovog kluba. Ambicozna uprava na čelu sa prof.dr Markom Aleksandrovićem izuzetno je posvećena, pa je i razvoj kluba na svim nivoima evidentan.

 

A dobra organizacija i stručni rad privuklu su i Nemanju Tadića, svestranog sportistu, koji je nedavno stigao do 5.mesta u skoku uvis na Evropskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom. Kako sam ističe, nastaviće da trenira atletiku jer smatra da može dosta da postigne, ali će probati da se dokaže i u ekipnom sportu kakav je košarka u kolicima.

 

Sastav  Naisa je prilično šarolik, a medju najangažovanijima na terenu je svakako najmladji član.

 

I tako se, malo po malo sve poklopilo. Kockice se polako slažu, a ono što je najvažnije, atmosfera u timu je baš prava.

 

A atmosfera u ekipi, pravi se baš na pripremama, kada se puno vremena provodi zajedno, gde ekipa postaje – tim,  a svaki igrač ponaosob deo uspešne sportske porodice.

Klub košarke u kolicima „Nais“.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.