Drugi uzastopni trijumf Naise

Rukometašice Naise vezale su drugu pobedu u Arkus ligi Srbije. U Boru je, nakon velikog preokreta, savladana istoimena ekipa rezultatom 33-29 (15-18). Potpuno drugačiji tok utakmice od one u 1.kolu kada je Naisa nesrežno poražena u samom finišu utakmice u Novoj Pazovi, uz identičan rezultat kojim je Naisa slavila u 2.kolu Arkus lige-33:29.

 

Druga pobeda u prvenstvu vezana je uz dosta oscilacija, što jeste karakteristika ekipa u stvaranju. Solidno je Naisa otvorila meč, ali kako je vreme odmicalo rukometašice Bora stvarale su prednost da bi krajem prvog dela, u 26.minutu bilo ogromnih 5 golova (12-17) prednosti za ekipu Bora. U tim trenucima činilo se da će Naisa teško uspeti da izbegne drugi poraz.

 

Ekipa trenera Živojina Maksića uspeva da se konsoliduje I da do poluvremena smanji prednost domaćina na podnošljiva 3 gola zaostatka, 15-18.

 

U drugom delu ekipa iz Niša zaigrala je angažovanije.

 

Malo-pomalo topila se prednost Bora I polovinom drugog dela Naisa stiže do izjednačenja. Blistale su u ovom delu susreta Sanja Stamenković koja u kratkom period postiže 4 gola, dok ju je u stopu pratila Teodora Petković koja postiže 3 gola.

 

Priključuju se I Olivera  Nikolić I Anja Belić I Naisa potpuno preokreće rezultat. U samom finišu kapitenka Olja Nikolić preuzima odgovornost, postiže 3 gola I dovodi svoj tim do drugog trijumfa u sezoni.

 

Naisa je na taj način pokazala karakter, a najefikasnija je upravo bila  Olja Nikolić koja je postigla 9 golova, Sanja Stamenković je dodala 7, Anja Belić 6,  Jovana Veljković 5 golova, Tea Petković 4… Dovoljno za pobedu I mirniji nastavak prvenstva.

 

Naisa je pobedom u Boru upotpunila 3.kolo Arkus lige u kome su sve pobede zabeležile gostujuće ekipe!!!

 

U 4.kolu Naisa je domaćin ekipi Radničkog iz Kragujevca, koja takođe ima 2 pobede u prva 3 odigrana kola.

 

 

Bor. Sudije: Spasoje Kolak  (Kragujevac), Stanislav Milošević (Jagodina). Sedmerci: Bor  1-0, Naisa 3-3. Isključenja: Bor 4 minuta, Naisa 10 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Ranđelović, T.Petković 4,  Đurović , Veljković 5, Stojanović , Mihajlović 2, M.Petković, Milošević, Rosić, Stamenković 7, Nikolić 9, Rajković, Mladenović, Belić 6.

BOR RTB: Pidro, Jonović, Nikolov, Vujnović 3, Lilić, Bogdanović 3, Stanković 3, Malenović 6, Simonović 3, Ristić, Petrović, Radović, Sujić 5, Ilić, Glišović 2, Marković 4.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.