Delegacija niškog Fakulteta sporta posetila skopske košarkaše u kolicima

 

Tokom dvodnevnih naučno-istraživačkih obaveza u glavnom gradu naših južnih suseda, delegacija Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu u sastavu prof. dr Bojan Jorgić, ass. dr Stefan Đorđević i istraživač dr Miljan Hadžović, boravila je i na treningu košarkaša u kolicima u poznatoj dvorani „Jane Sandanski“ u Skoplju. Pre nešto više od godinu dana KKK Nais i FSFV ugostili makedonske košarkaše u kolilicima, a aktivnosti da se krene sa košarkom u kolicima je inciirao Makedonski paraolimpijski komitet pre dve godine.

Prof. Saša Dimitrijević, glavni trener skopskih košarkaša u kolicima, ujedno je osnivač i predsednik kluba pod imenom HOPE SPORT praktično od prvog boravka u Nišu u gotovo svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima FSFV i KKK Nais.

„Presrećni smo svi u klubu HOPE SPORT što imamo u gostima svoje mentore. FSFV je visokoškolska institucija u kojoj sam sprveo deo svog neformalnog stipendijskog usavršavanja, a za klub nam daju ogromnu konsultativnu i projektnu podršku. KKK Nais nam daje logostičku i stručnu prodršku.“ – rekao je prof. Saša Dimitrijević.

Dr Miljan Hadžović, doskorašnji glavni trener KKK Nais i demostrator na više predmeta na FSFV demonstrirao je svoj arsenal veština u kolicima i dao značajne savete igračima i stručnom štabu domaćina.

„Veoma nas raduje činjenica da smo geografski najbliži klub kolegama iz Skoplja. Predstoji im puno rada, ali su na pravom putu. Redovno se čujem sa kolegom Dimitrijevićem, obavešten sam o napretku organizacije kluba i rada na treninzima, a susreli smo se i na turnirima u Grčkog i Crnoj Gori.“ – rekao je dr Miljan Hadžović, jedini doktor nauka iz oblasti košarke u kolcima u ovom delu sveta.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.