Narednog vikenda završni turnir ženskog nacionalnog Kupa Milan Ciga Vasojević u hali „Čair“

Nacionalni Kup Milan Ciga Vasojević marta, na Mini kupu učestvuju i košarkašice niškog Studenta, u polufinalu duel Partizana i Crvene  zvezde.

U prvom polufinalu u subotu 2. marta od 17.00 časova sastaju se Partizan 1953 i Crvena zvezda, a od 19.30 časova Kraljevo i Mega MIS. Finale je zakazano za nedelju 3. mart u 19.00 časova.

Paralelno sa seniorkama, ponovo će pionirke igrati Mini kup, na kome će biti isti parovi, samo što će umesto pionirki Partizana igrati Student iz Niša.

“Čestitam vam svima na ogromnom uspehu naše ženske reprezentacije koja se treći put zaredom kvalifikovala na Olimpijske igre. Čestitam ovom prilikom i njima, najveća je zasluga igračica, stručnog štaba i ljudi koji vode žensku košarku, ali ogromnu zahvalnost zaslužujete i vi, koji ste kroz takmičenja i klubove razvijali naše reprezentativke. Svi treba da budemo ponosni na njih, kao što smo ponosni i na vas. I ove godine je Kup u Nišu, drugi put zaredom, čestitam svima koji su se plasirali na završni turnir. Želim vam mnogo uspeha i neka pobedi ekipa koja bude najbolja na terenu”, rekao je prilikom izvlačenja parova potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije za takmičenja Dušan Projović, piše na sajtu KSS.

Od 2006. godine najviše trofeja nacionalnog Kupa osvajale su košarkašice Hemofarma i Crvene zvezde, po pet, Partizan se radovao tri puta, a Radivoj Korać, Vojvodina, Kraljevo i Art Basket po jednom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.